TZ Connection Booster

TZ Connection Booster 4.0

Windows / TrackZapper.com / 672702 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате начин да ја зголемите брзината на вашата интернет конекција, тогаш TZ Connection Booster е софтверот за вас. Оваа моќна алатка може да конфигурира кој било тип на модем, ADSL, кабелски, DSL и LAN конекции за максимални перформанси. Со TZ Connection Booster Wizard, ќе можете да сурфате на интернет побрзо од кога било досега, да играте онлајн игри без задоцнување или одложување и да преземате датотеки во рекордно време.

Една од клучните карактеристики на TZ Connection Booster е неговата способност да го конфигурира Internet Explorer за подобра стабилност. Ова значи дека ќе доживеете помалку падови и грешки при прелистување на интернет. Дополнително, овој софтвер ја одржува вашата врска безбедна и спречува автоматско исклучување.

Со TZ Connection Booster инсталиран на вашиот компјутер, можете да додадете поголема брзина поголема од 115200 на поставките на вашиот модем. Ова значи дека дури и ако имате постар тип на модем или интернет конекција, сепак можете да уживате во молскавична брзина.

Она што е одлично за овој софтвер е тоа што ја забрзува вашата врска без никакви барања за мрежно поврзување или комуникација. Не треба да сте технолошки експерт за да го користите - едноставно инсталирајте го на вашиот компјутер и оставете го да ја направи својата магија.

TZ Connection Booster исто така автоматски го открива вашиот оперативен систем (ОС) за да може да ги покаже најдобрите поставки за вашиот систем. Ги прилагодува MTU (Maximum Transmission Unit) и MSS (Maximum Segment Size) така што пакетите со податоци се испраќаат поефикасно низ мрежите.

Друга корисна карактеристика на овој софтвер е неговата способност за автоматско откривање на MTU за сите мрежи долж патеката до оддалечен домаќин (процедура за откривање на MTU). Ова помага да се избегне фрагментација на пакети и проблеми со перформансите предизвикани од лоши рутери (рутери на црна дупка) кои може да спречат правилно завршување на постапката за откривање на MTU.

TZ Connection Booster исто така ги приспособува поставките за големината на RWIN (Прозорец за примање) според она што најдобро одговара за вашата системска конфигурација. И, конечно, ја конфигурира вредноста TTL (Time To Live) која одредува колку долго ќе останат активни пакетите со податоци пред да истечат.

Во краток преглед:

- Ја зголемува брзината на интернет конекцијата

- Конфигурира кој било тип на модем

- Го конфигурира Internet Explorer

- Ги одржува врските безбедни

- Додава поголема брзина поголема од 115200

- Не е потребна мрежна или комуникациска позадина

- Автоматски го открива ОС

- Приспособува MTU и MSS

- Избегнува фрагментација на пакети

- Открива лоши рутери

- Ги прилагодува поставките за големината на RWIN

- Ја конфигурира вредноста на TTL

Генерално, TZ Connection Booster е одличен избор доколку сакате побрзи брзини на интернет без да морате да го надградувате хардверот или да плаќате дополнителни трошоци од давателите на услуги. Лесниот за користење интерфејс го прави едноставно конфигурирањето на мрежните поставки дури и ако не сте упатени во технологија!

Целосни спецификации
Издавач TrackZapper.com
Страница на издавачи http://www.trackzapper.com
Датум на издавање 2011-02-09
Датум на додавање 2011-02-10
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows 95, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 672702

Comments: