isimSoftware ClickOnce Trust Prompt Behavior Tool

isimSoftware ClickOnce Trust Prompt Behavior Tool 1.0

Опис

isimSoftware ClickOnce Trust Prompt Behavior Tool е бесплатен корисен софтвер кој ви овозможува да го конфигурирате однесувањето на ClickOnce довербата на вашиот оперативен систем Windows преку графички кориснички интерфејс. Оваа алатка е дизајнирана да го направи поудобно и побезбедно за корисниците да ги уредуваат поставките на регистарот без да мора директно да го користат regedit.exe.

Софтверот е категоризиран под Utilities & Operating Systems и нуди лесен за користење интерфејс кој им овозможува на корисниците да го конфигурираат однесувањето на брзото доверба за пет безбедносни зони. Алатката може да се стартува со извршување на преземената датотека и не е потребна инсталација.

По стартувањето на апликацијата, таа ја чита и прикажува тековната конфигурација на промптот за доверба од регистарот. Корисниците потоа можат да изберат една од петте вредности од паѓачките списоци за да ги конфигурираат нивните сакани поставки:

1. Овозможено: оваа опција осигурува дека потсетникот за доверба ClickOnce секогаш се прикажува кога некоја апликација се обидува да се инсталира на вашиот компјутер. Корисниците можат да изберат дали сакаат или не да и веруваат на апликацијата пред да продолжат со инсталацијата.

2. AuthenticodeRequired: Со оваа опција, само апликациите што се дигитално потпишани ќе активираат прозорец за дијалог за барање за доверба ClickOnce слично на она што е опишано погоре. Ако апликацијата не е потпишана со валиден сертификат кој го идентификува нејзиниот издавач, инсталацијата нема да биде можна.

3. Оневозможено: оваа опција целосно ги оневозможува сите барања за ClickOnce; наместо тоа, корисниците ќе видат порака во која се наведува „Вашиот администратор ја блокираше оваа апликација бидејќи потенцијално претставува безбедносен ризик“. Нема опција за доверба во такви апликации.

За да ги напишете овие вредности во поставките на вашиот регистар, кликнете на копчето „Write To Registry“ со цел промените направени во паѓачките списоци да стапат на сила веднаш откако ќе кликнете на ова копче; ќе добиете потврда дали сè е успешно.

Важно е да се забележи дека ако некоја зона сè уште не е дефинирана во поставките на вашиот регистар (на пр., ако никогаш не сте инсталирале апликации што бараат такви дозволи), тогаш нејзината соодветна паѓачка листа ќе се прикажува како празна додека самите не ги дефинирате тие зони рачно користејќи regedit.exe или друга слична алатка.

Дополнително, ако вашиот регистар не содржи \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\Security\TrustManager\PromptingLevel клучен пар со вредности кој стандардно ги складира овие конфигурации - не грижете се! Апликацијата ќе прикажува предупредувачки пораки, но сепак ќе дозволи создавање нови записи во овој пар клуч-вредност се додека претходно се доделени администраторски привилегии!

Конечно, имајте на ум дека менувањето на овие поставки нема да влијае на веќе инсталираните апликации ClickOnce (или нивните ажурирања). Затоа, препорачуваме да ги конфигурирате пред да инсталирате нови апликации или да ги ажурирате постојните за да не ги нарушите непотребно постоечките работни текови.

Како заклучок, isimSoftware ClickOnce Trust Prompt Behavior Tool им овозможува на корисниците лесно-за-користење решение за управување со безбедносните инструкции на нивниот оперативен систем Виндоус поврзани конкретно со инсталирање на нов софтвер преку технологијата „Click Once“ на Microsoft.

Овој бесплатен комунален софтвер нуди неколку опции во зависност од тоа колку контрола над безбедноста бара секој корисник, а истовремено обезбедува предупредувања кога е потребно за потенцијалните ризици поврзани со одредени дејства преземени во рамките на неговиот интерфејс.

Севкупно, isimSoftware ClickOnce Trust Prompt Behavior Tool го прави управувањето со безбедносните карактеристики на Windows подостапно од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач isimSoftware
Страница на издавачи http://isimSoftware.com
Датум на издавање 2020-06-03
Датум на додавање 2020-06-03
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Алатки за системот
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows 7, Windows Server 2016
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments: