NVIDIA GeForce2 series Driver

NVIDIA GeForce2 series Driver 93.71

Опис

Возачот од серијата NVIDIA GeForce2 е моќен софтвер кој е дизајниран да ги подобри перформансите на вашата видео картичка NVIDIA. Овој сет на драјвери е последното издание за серијата картички nVidia GeForce2 и доаѓа со низа функции што го прават суштинска алатка за гејмерите, дизајнерите и другите професионалци кои се потпираат на висококвалитетна графика.

Една од клучните придобивки на овој сет на драјвери е неговата сертификација WHQL. Ова значи дека е тестиран и одобрен од Microsoft за да ги исполни нивните строги стандарди за стабилност, компатибилност и безбедност. Како резултат на тоа, можете да бидете сигурни дека вашиот систем ќе работи непречено и без никакви проблеми кога го користите овој драјвер.

Друга голема предност на драјверот од серијата NVIDIA GeForce2 е неговата поддршка за хардверско забрзување на форматите за филмови H.264, VC-1 и MPEG-2 HD. Оваа функција ви овозможува да уживате во филмови со висока дефиниција со неверојатна јасност и детали на екранот на вашиот компјутер. Без разлика дали гледате филм или играте игра, овој драјвер гарантира дека ќе го добиете најдоброто можно визуелно искуство.

Покрај овие карактеристики, овој сет на драјвери вклучува и нов контролен панел на NVIDIA. Овој панел ви дава поголема контрола над вашите графички поставки од кога било досега. Можете да приспособите различни параметри како што се резолуција, стапка на освежување, ниво на анти-алиасирање, квалитет на филтрирање на текстура и повеќе за да го оптимизирате вашето искуство со игри или дизајн.

Возачот од серијата NVIDIA GeForce2 поддржува долг опсег на видео картички NVIDIA, вклучувајќи:

- GeForce2

-GeForce2 MX

- GeForce2 MX 100

-GeForce2 MX 100/200

- GeForce2 MX 200

- GeForce2 MX 400

За целосна листа на поправени проблеми и поддржани картички, погледнете ги белешките за издавање обезбедени со овој софтвер.

Севкупно, ако барате лесно за користење, но моќно софтверско решение за подобрување на вашите графички перформанси, тогаш не гледајте подалеку од двигателот на серијата NVIDIA GeForce2! Со своите напредни функции, како што е поддршката за забрзување на хардверот за H.264 VC1 MPEG - 4 HD формати за филмови, заедно со новите опции на контролната табла, сигурно ќе ви го подигне вашето искуство со игри или дизајн на неколку нивоа!

Целосни спецификации
Издавач NVIDIA
Страница на издавачи http://www.nvidia.com/
Датум на издавање 2011-04-28
Датум на додавање 2011-04-28
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 93.71
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP
Барања Windows 2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 102416

Comments: