Microsoft Standalone System Sweeper beta (32-bit)

Microsoft Standalone System Sweeper beta (32-bit) 1.0.856.0

Опис

Мајкрософт самостоен системски чистач бета (32-битен) е моќен безбедносен софтвер кој може да ви помогне да го вратите заразениот компјутер и да извршите офлајн скенирање за да ги идентификувате и отстраните rootkits и други напредни малициозен софтвер. Овој софтвер е дизајниран да се користи во ситуации кога не можете да го стартувате вашиот компјутер поради вирус или друга инфекција со малициозен софтвер.

Со Microsoft Standalone System Sweeper бета, можете лесно да креирате бутабилен CD, DVD или USB-уред што ги содржи најновите дефиниции за вируси. Откако ќе се создаде, можете да го користите овој бутабилен медиум за да го стартувате вашиот заразен компјутер и да извршите офлајн скенирање без потреба од интернет конекција.

Овој софтвер не е наменет да замени целосно антивирусно решение кое обезбедува постојана заштита; тој е дизајниран како алатка за обновување за итни ситуации. За заштита во реално време од вируси, шпионски софтвер и друг злонамерен софтвер на вашите домашни или мали деловни компјутери, препорачуваме преземање на Microsoft Security Essentials.

Клучни карактеристики:

- Лесен за користење интерфејс: корисничкиот интерфејс на Microsoft Standalone System Sweeper бета го прави лесен за секој да ја користи оваа моќна безбедносна алатка.

- Создавање бутабилни медиуми: Можете да креирате бутабилни ЦД-а/ДВД-а или USB-дискови со најновите дефиниции за вируси користејќи го овој софтвер.

- Офлајн скенирање: со оваа функција, можете да извршите офлајн скенирање на вашиот заразен компјутер без потреба од интернет конекција.

- Напредно отстранување на малициозен софтвер: Овој софтвер помага да се идентификуваат и отстрануваат rootkits и други напредни малициозен софтвер од вашиот систем.

- Бесплатно: Microsoft самостоен систем за чистење бета е достапна бесплатно.

Системски барања:

За да работи Microsoft Standalone System Sweeper бета (32-битен), вашиот систем мора да ги исполнува следниве барања:

- Оперативен систем: Windows XP SP3 (32-bit), Windows Vista SP1 (32-bit/64-bit), Windows 7 (32-bit/64-bit)

- Брзина на процесорот: 500 MHz или поголема

- RAM меморија: 256 MB или повеќе

- Потребен простор на хард дискот за инсталација: 250 MB

Како работи?

Мајкрософт самостоен системски чистач бета работи со креирање бутабилен медиум со најновите дефиниции за вируси. Откако ќе се создаде, можете да го користите овој бутабилен медиум за да го стартувате вашиот заразен компјутер во безбеден режим без мрежна поддршка. Оттука, можете да извршите офлајн скенирање на вашиот систем користејќи ги најновите дефиниции за вируси вклучени во медиумот што може да се подигне.

Офлајн скенирањето ќе помогне да се идентификуваат сите rootkits или напреден малициозен софтвер присутен на вашиот систем што можеби го спречува нормалното стартување. Откако ќе се идентификуваат, овие закани ќе бидат отстранети од вашиот систем за да може повторно да се стартува нормално.

Заклучок:

Ако барате моќна безбедносна алатка која може да помогне да се опорави заразениот компјутер и да се отстранат rootkits и други напредни малициозен софтвер од него, тогаш не гледајте подалеку од Microsoft Standalone System Sweeper бета (32-битен). Со неговиот лесен за користење интерфејс и способноста да се создаде бутабилен медиум со најновите дефиниции за вируси вклучени на нив, го прават овој еден од нашите најдобри избори кога се справуваме со тврдоглави инфекции. Сепак, имајте предвид дека иако е ефикасна во отстранувањето на инфекциите штом ќе се одржат - превенцијата преку редовни ажурирања и закрпи заедно со антивирусната заштита во реално време останува клучна за одржување на системите безбедни со текот на времето!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2011-06-13
Датум на додавање 2011-06-13
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Анти-шпионски софтвер
Верзија 1.0.856.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 8273

Comments: