Microsoft Standalone System Sweeper beta (64-bit)

Microsoft Standalone System Sweeper beta (64-bit) 1.0.856.0

Опис

Microsoft Standalone System Sweeper бета (64-битен) е моќен безбедносен софтвер кој може да ви помогне да го вратите заразениот компјутер и да извршите офлајн скенирање за да ги идентификувате и отстраните rootkits и други напредни малициозен софтвер. Овој софтвер е дизајниран да се користи во ситуации кога не можете да го стартувате вашиот компјутер поради вирус или друга инфекција со малициозен софтвер.

Со Microsoft Standalone System Sweeper бета, можете лесно да креирате бутабилен USB или CD/DVD уред што ги содржи најновите дефиниции за вируси. Откако ќе се создаде, можете да го користите овој диск за да го стартувате вашиот заразен компјутер и да извршите офлајн скенирање без потреба од интернет конекција.

Овој софтвер не е наменет да замени целосно антивирусно решение кое обезбедува постојана заштита; тој е наменет само за употреба во итни ситуации кога вашиот компјутер е компромитиран од малициозен софтвер. За заштита во реално време од вируси, шпионски софтвер и друг злонамерен софтвер, препорачуваме преземање на Microsoft Security Essentials.

Клучни карактеристики:

- Лесен за користење интерфејс: корисничкиот интерфејс на Microsoft Standalone System Sweeper бета го прави лесен за секој да ја користи оваа алатка.

- Создавање бутабилни медиуми: Можете да креирате бутабилни USB или CD/DVD-дискови со најновите дефиниции за вируси користејќи го овој софтвер.

- Офлајн скенирање: можете да извршите офлајн скенирање на вашиот заразен компјутер без потреба од интернет конекција.

- Напредно отстранување на малициозен софтвер: оваа алатка помага да се идентификуваат и отстрануваат rootkits и други напредни малициозен софтвер од вашиот систем.

- Решение без трошоци: оваа алатка е достапна без трошоци од Microsoft.

Системски барања:

За да извршите Microsoft самостоен системски чистач бета (64-битен), ќе ви треба:

- 64-битна верзија на Windows Vista SP1 или понова верзија

- 64-битна верзија на Windows 7

- USB флеш драјв со најмалку 250 MB слободен простор или празно ЦД/ДВД

Како работи:

Мајкрософт самостоен системски чистач бета работи со креирање бутабилен медиум со најновите дефиниции за вируси. Откако ќе се создаде, можете да го користите овој медиум за да го стартувате вашиот заразен компјутер во режим за обновување. Оттука, можете да извршите офлајн скенирање на вашиот систем без да ви треба интернет конекција.

Процесот на скенирање може да потрае некое време во зависност од големината на вашиот хард диск и бројот на датотеки складирани на него. Откако ќе се заврши, сите откриени закани ќе бидат прикажани заедно со препорачаните дејства како што се карантин или отстранување.

Важно е да се напомене дека иако Microsoft Standalone System Sweeper бета е ефикасна во отстранување на напреден малициозен софтвер како rootkits, таа не обезбедува постојана заштита од идни закани. За заштита во реално време од вируси, шпионски софтвер и друг злонамерен софтвер препорачуваме преземање на Microsoft Security Essentials.

Заклучок:

Ако барате моќна безбедносна алатка која може да ви помогне да го вратите вашиот заразен компјутер од напреден малициозен софтвер, како што се rootkits, тогаш не гледајте подалеку од Microsoft Standalone System Sweeper бета (64-битен). Со својот лесен за користење интерфејс и способност да креира бутабилен медиум што ги содржи најновите дефиниции за вируси, оваа алатка овозможува опоравување дури и од тешки инфекции.

Сепак, запомнете дека иако е ефикасна во отстранувањето на постоечките закани, оваа алатка не обезбедува постојана заштита од идни инфекции, затоа силно препорачуваме да го преземете нашето бесплатно антивирусно решение -Microsoft Security Essentials -за да се заштитите деноноќно!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2011-06-13
Датум на додавање 2011-06-13
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Анти-шпионски софтвер
Верзија 1.0.856.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 14025

Comments: