IDAutomation 2D Barcode ActiveX Control

IDAutomation 2D Barcode ActiveX Control 19.11

Опис

IDAutomation 2D Barcode ActiveX Control е моќна алатка за развивачи која им овозможува на корисниците лесно да генерираат линеарни и 2D баркодови во различни апликации, вклучувајќи Microsoft Access, Excel, Infopath, Internet Explorer, Visual Basic, Visual FoxPro и C++. Овој висококвалитетен ActiveX Control е дизајниран да им обезбеди на програмерите ефикасно и сигурно решение за креирање баркодови во нивните апликации.

Една од клучните карактеристики на IDAutomation 2D Barcode ActiveX Control е неговата способност да генерира и линеарни и дводимензионални типови баркодови. Софтверот поддржува неколку популарни типови баркодови како што се Code 39, Extended Code 39, USS Code 128, GS1-128, Interleaved 2 of 5, LOGMARS Codabar EAN-128 UPC-A UPC-E MSI EAN-8 EAN-13 Code11 Codeof Industrial2 USPS Intelligent Mail Postnet Planet OneCode PDF417 Aztec Data Matrix ECC200 MaxiCode и сега QR-код. Ова го прави идеален избор за програмери кои треба да создадат широк опсег на баркодови за нивните апликации.

Софтверот доаѓа со потпишана датотека DLL и CAB што може да се користи во Internet Explorer (IE) и Infopath. За разлика од другите контроли кои бараат повеќе датотеки или зависности при извршување, што може да предизвика проблеми при распоредување на апликацијата на различни машини или системи. Контролата на IDAutomation е единствен напреден DLL создаден во C++ ATL кој работи ефикасно без никакви зависности од времето на работа.

Покрај неговата силна функционалност како контролна библиотека ActiveX за генерирање баркодови во средини базирани на Windows; преземањето вклучува примери за Excel Access Internet Explorer VB6 Image Generator, заедно со обезбедениот изворен код на Visual Basic. Овие примери им олеснуваат на програмерите брзо да започнат со користење на софтверот.

Друга одлична карактеристика на контролата на IDAutomation е нејзината лиценца за развивач без хонорар, која им овозможува на корисниците неограничена употреба во рамките на нивните сопствени развојни проекти без никакви дополнителни надоместоци или ограничувања на правата за дистрибуција. Достапни се и лиценци за сајтови кои им овозможуваат на компаниите или организациите да го користат софтверот на повеќе локации или одделенија.

Целокупната контрола на IDAutomation им овозможува на програмерите лесно за користење решение за генерирање на висококвалитетни баркодови во рамките на нивните апликации, истовремено обезбедувајќи компатибилност на различни платформи без да се бараат дополнителни зависности при извршување, што го прави еден од најдобрите избори достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач IDAutomation
Страница на издавачи http://www.idautomation.com/
Датум на издавање 2020-10-01
Датум на додавање 2020-10-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 19.11
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 683

Comments: