English To Arabic and Arabic To English Converter Software

English To Arabic and Arabic To English Converter Software 7.0

Опис

Дали планирате патување во земја во која се зборува арапски, но не го зборувате јазикот? Или можеби имате пријатели или колеги кои зборуваат арапски и треба да комуницираат со нив на нивниот мајчин јазик. Без оглед на вашата причина зошто треба да преведувате помеѓу англиски и арапски, нашиот софтвер за конвертирање од англиски на арапски и од арапски на англиски јазик е тука да ви помогне.

Овој софтвер нуди едноставно, но ефективно решение за преведување текст помеѓу овие два јазика. Без разлика дали работите со документи, е-пошта или други типови на текстуална содржина, овој софтвер може брзо и прецизно да ги преведе вашите зборови на саканиот јазик.

За да започнете, едноставно вчитајте го вашиот текст во софтверот од датотека или со копирање и вметнување директно во програмата. Потоа изберете го вашиот пар за превод (англиски на арапски или обратно) од паѓачкото мени. Софтверот потоа ќе го користи Google Translate како основа за преводи.

Една важна работа што треба да се забележи е дека овој софтвер бара клуч на Google Translate API за да функционира правилно. Сепак, добивањето клуч е лесно - едноставно следете ги упатствата дадени во самата програма.

Откако ќе го внесете вашиот API-клуч и ќе го изберете вашиот пар за превод, кликнете на „Преведи“ и гледајте како вашиот текст брзо се претвора на неговиот нов јазик. Резултатите ќе бидат прикажани во долниот дел од прозорецот на програмата, каде што може лесно да се копираат на таблата со исечоци за да се залепат на друго место.

Генерално, нашиот софтвер за конвертор од англиски на арапски и од арапски на англиски нуди ефикасен начин за преведување помеѓу овие два јазика без да се потпирате на методи за рачно преведување или скапи професионални услуги. Без разлика дали патувате во странство или комуницирате со колеги во странство, оваа алатка може да помогне да се осигурате дека јазичните бариери нема да ви застанат на патот.

Целосни спецификации
Издавач Sobolsoft
Страница на издавачи http://www.sobolsoft.com/
Датум на издавање 2015-03-23
Датум на додавање 2012-08-03
Категорија Патува
Под категорија Јазик и преведувачи
Верзија 7.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 24670

Comments: