DWGViewX

DWGViewX 2.0

Опис

DWGViewX: Крајната контрола ActiveX на DWG Viewer за програмери

Ако сте програмер кој бара моќна и разновидна контрола ActiveX за прегледувач на DWG, не гледајте подалеку од DWGViewX. Овој софтвер е дизајниран да ви помогне лесно да ги прегледувате и манипулирате датотеките DWG, DXF и DWF. Со своите напредни функции и интуитивен интерфејс, тој е совршена алатка за секој што треба да работи со датотеките AutoCAD.

Еве само неколку од клучните карактеристики што го прават DWGViewX да се издвојува од другите слични софтвери:

1. Способност да се вчитаат и http и локална датотека

Со DWGViewX, можете лесно да вчитате и http-датотеки и локални датотеки во програмата. Ова значи дека можете да пристапите до вашите цртежи на AutoCAD од каде било во светот без да се грижите за проблеми со компатибилноста.

2. Поддржува и DWG, DXF и DWF формати на датотеки

Без разлика дали работите со 2D или 3D цртежи, DWGViewX ве покрива. Ги поддржува сите три главни формати на датотеки што ги користи AutoCAD: DWG (цртеж), DXF (формат за размена на цртежи) и DWF (дизајн веб-формат).

3. Поддржува AutoCAD верзија од R2.5 до најновата верзија 2012 година

Без разлика која верзија на AutoCAD ја користите – без разлика дали е постаро издание како R2.5 или понова како 2012 година – DWGVieWX може да се справи со сето тоа.

4. Печати DWG датотеки без потреба од AutoCAD

Една од најкорисните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да ги печати вашите цртежи без да бара пристап до вистинска копија на самиот AutoCAD.

5.Исклучено со функции за зумирање/одзумирање/пан

Со своите напредни способности за зумирање – вклучувајќи ги и функциите за зумирање/одзумирање/панирање – DWGVieWX им олеснува на програмерите да се запознаат одблиску и лично со нивните дизајни.

6.Овозможи/оневозможи лента со алатки/контексно мени

Можете да го прилагодите вашето искуство со овозможување или оневозможување на одредени алатници или контекстни менија по потреба.

7.Поставување патека на фонтот и додавање на потребните фонтови

Конечно, DWGVieWX им овозможува на корисниците да поставуваат патеки за фонтови, како и да ги додаваат потребните фонтови што им се потребни кога работат на нивните проекти.

Генерално, DWGViewX е суштинска алатка за секој развивач кој работи редовно со CAD цртежи. Неговата разновидност, брзина и леснотија на користење ја прават една од најдобрите опции достапни на денешниот пазар. Па зошто да чекате? Преземете ја вашата копија денес!

Целосни спецификации
Издавач AutoDWG
Страница на издавачи http://www.autodwg.com
Датум на издавање 2012-08-15
Датум на додавање 2012-08-14
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 925

Comments: