UltraGram

UltraGram 6.0.64

Опис

UltraGram е моќен генератор на визуелен парсер дизајниран за професионални развивачи на софтвер. Оваа апликација обезбедува проширена функционалност за креирање граматики на парсери, толкувачи или компајлери, нивно тестирање и генерирање на изворен код на парсерот на претпочитан програмски јазик.

Со UltraGram, можете лесно да креирате сложени парсери кои можат да се справат дури и со најпредизвикувачките влезни податоци. Софтверот располага со едноставна и корисничка интегрирана развојна средина (IDE) која ви овозможува брзо и ефикасно да креирате граматики. Можете исто така да го користите IDE за да ја тестирате вашата граматика и да генерирате изворен код на парсерот на претпочитаниот програмски јазик.

Една од клучните карактеристики на UltraGram е неговата способност да обезбеди детални информации за сите проблеми што се јавуваат за време на процесот на развој на анализаторот. Оваа функција ви помага да ги идентификувате проблемите на почетокот на развојниот циклус за да можете да ги поправите пред да станат големи проблеми.

Друга важна карактеристика на UltraGram е неговата јасна и разбирлива графичка репрезентација на сите можни парсирање конфликти. Оваа визуелизација го олеснува разбирањето како функционира вашата граматика и како таа се справува со различни типови на влезни податоци.

UltraGram, исто така, вклучува напредни механизми за откривање и обновување на грешки кои ви помагаат да откриете грешки во времето на траење што не може да се најдат во фазата на развој на граматиката. Овие механизми гарантираат дека вашите парсери се доволно робусни за да ракуваат со неочекувани влезни податоци без да се срушат или да произведуваат неточни резултати.

Софтверот поддржува UNICODE и интернационализација, што го олеснува развојот на парсери за јазици со знаци кои не се ASCII или други посебни барања. Дополнително, UltraGram поддржува повеќе алгоритми за парсирање, вклучувајќи LALR(1), LR(1) и GLR што им дава на програмерите поголема флексибилност при дизајнирање на нивните граматики.

Конечно, UltraGram поддржува повеќе целни јазици, вклучувајќи C++, Java, C# и VB.NET, што значи дека програмерите можат да го изберат својот претпочитан програмски јазик кога генерираат изворен код за парсер од нивната граматика.

Накратко, ако барате моќен генератор на визуелен парсер со напредни механизми за откривање грешки, поддршка за UNICODE/интернационализација, како и повеќе алгоритми за парсирање/целни јазици, тогаш не гледајте подалеку од UltraGram!

Целосни спецификации
Издавач Ust-Solutions
Страница на издавачи http://ultragram.com
Датум на издавање 2012-09-11
Датум на додавање 2012-09-11
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Толкувачи и компајлери
Верзија 6.0.64
Барања за ОС Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 871

Comments: