2X ApplicationServer XG

2X ApplicationServer XG 10.5.1323

Опис

2X ApplicationServer XG: Крајното решение за виртуелни работни површини и апликации

Во денешниот свет со брзо темпо, бизнисите треба да бидат агилни и флексибилни за да останат пред конкуренцијата. Еден начин да се постигне ова е со усвојување решенија за виртуелна десктоп инфраструктура (VDI) кои им овозможуваат на вработените пристап до нивната работа од каде било и во секое време. Сепак, управувањето со VDI околините може да биде сложено и одзема многу време, особено ако имате повеќе продавачи и технологии во употреба.

Ова е местото каде што доаѓа 2X ApplicationServer XG - моќна апликација која обезбедува виртуелни работни површини и апликации независни од продавачот. Со 2X ApplicationServer XG, можете да објавувате целосни работни површини и апликации во виртуелна средина, подобрувајќи ја управливоста, безбедноста и перформансите на работната површина.

Што е 2X ApplicationServer XG?

2X ApplicationServer XG е сеопфатно VDI решение кое ги проширува Windows Terminal Services со користење на приспособена школка и апликации за виртуелни канали користејќи го протоколот Microsoft RDP. Поддржува голем број различни технологии како што се Microsoft Terminal Server, VMware, Oracle VirtualBox, Microsoft Virtual Server, Microsoft Hyper-V, Virtual Iron и Parallels.

Со 2X ApplicationServer XG, можете да објавувате виртуелни апликации и десктоп компјутери на клиентот 2X додека ги балансирате на сите достапни машини автоматски ослободувајќи ги неискористените ресурси.

Клучни карактеристики на 2X ApplicationServer XG

1. Решение независно од добавувачот: Со поддршка за повеќе технологии како што се VMware или Oracle VirtualBox, не сте заклучени во некој специфичен продавач или технолошки стек.

2. Приспособлива школка: можете да ја приспособите школката што ја користат вашите корисници кога ќе се логираат во нивната виртуелна околина со брендирање или прилагодувања на вашата компанија.

3. Load Balancing: Софтверот автоматски ги балансира оптоварувањата на сите достапни машини додека ги ослободува неискористените ресурси за оптимални перформанси.

4. Безбеден далечински пристап: Корисниците можат безбедно да пристапат до нивната работа од каде било со интернет конекција без да се загрозат безбедносните протоколи преку технологијата за шифрирање SSL

5. Поддршка за повеќе платформи: поддржува уреди со Windows, Linux, iOS и Android што им овозможува на корисниците флексибилност за тоа како сакаат да пристапат до нивната работна околина.

Придобивки од користењето на 2xApplicationserver xg

1.Подобрена управливост - Со централизирање на задачите за управување, како што се поправање ажурирања или софтверски инсталации на еден сервер наместо на поединечни компјутери, заштедува време, пари и ги намалува грешките поврзани со рачните ажурирања.

2.Подобрена безбедност - Со обезбедување на безбеден далечински пристап преку технологијата за шифрирање SSL, гарантира дека се исполнети прописите за усогласеност со приватноста на податоците, а истовремено се намалува ризикот поврзан со прекршување на податоците.

3. Зголемени перформанси - Со балансирањето на оптоварувањето кај сите достапни машини се обезбедуваат оптимални перформанси дури и за време на максимално време на употреба.

4. Флексибилност и приспособливост - Со поддршка за повеќе платформи како Windows, Linux, iOS и Android уредите им овозможува на корисниците флексибилност за тоа како сакаат да пристапат до нивната работна околина.

Заклучок:

Како заклучок, придобивките од користењето на 2xApplicationserver xg се јасни. Обезбедува лесно за користење решение кое ја подобрува управливоста, овозможува безбеден далечински пристап, ги зголемува перформансите, флексибилноста и приспособливоста. Со својата приспособлива обвивка, решение независно од продавачот, поддршка за мулти-платформи, не е ни чудо зошто станува сè попопуларен меѓу бизнисите кои бараат ефикасен начин за управување со нивните VDI средини. Ако барате ефикасен начин за подобрување на вашата деловна агилност и продуктивност, пробајте го!

Целосни спецификации
Издавач Parallels
Страница на издавачи http://www.parallels.com
Датум на издавање 2012-10-20
Датум на додавање 2012-10-20
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Менаџери за виртуелна работна површина
Верзија 10.5.1323
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1052

Comments: