Nexus Terminal

Nexus Terminal 7.22

Windows / Nexus Integration / 55526 / Целосни спецификации
Опис

Nexus Terminal: The Ultimate Communications Solution

Во денешниот свет со брзо темпо, комуникацијата е клучна. Без разлика дали работите во канцеларија или на далечина, да останете поврзани со вашиот тим и клиентите е од суштинско значење за успехот. Тоа е местото каде што доаѓа Nexus Terminal - моќен емулатор за терминали Telnet 3270, 5250, VT или ANSI кој нуди широк опсег на функции кои ќе ви помогнат да останете поврзани и продуктивни.

Со Nexus Terminal, можете лесно да се поврзете со оддалечени сервери и мејнфрејмови користејќи различни протоколи како што се TN3270 (3287), TN5250 (3812), SSH, SSL и повеќе. Ова го прави совршено решение за бизниси кои се потпираат на стари системи или имаат потреба да пристапуваат до далечински сервери безбедно.

Но, Nexus Terminal не е само поврзаност - тој нуди и низа напредни функции што го прават да се издвојува од другите терминални емулатори на пазарот. Да разгледаме подетално некои од неговите клучни способности:

Снимање: со функцијата за снимање на Nexus Terminal, можете лесно да ги снимите сите ваши терминални сесии за подоцнежна репродукција. Ова е особено корисно ако треба да ги прегледате минатите сесии за целите на решавање проблеми или за обука на нови вработени.

Скриптирање: Ако често извршувате повторливи задачи на вашиот терминален емулатор, скриптирањето може да ви заштеди време и напор. Со вградениот јазик за скрипти на Nexus Terminal, можете да автоматизирате вообичаени задачи како што се најавување или извршување на одредени команди.

Домаќин на печатење: Печатењето од стари системи може да биде предизвик без соодветните алатки. За среќа, Nexus Terminal поддржува печатење на домаќин и за протоколите TN3270 (3287) и TN5250 (3812). Ова значи дека печатењето од вашиот главен компјутер е исто толку лесно како и печатењето од која било друга апликација на вашиот компјутер.

Поддршка RS232: Покрај мрежните протоколи како Телнет и SSH, Nexus Terminal поддржува и RS232 врски преку сериски порти. Ова го прави идеален за поврзување со уреди како рутери или прекинувачи кои бараат пристап до конзолата.

Пренос на датотеки: Префрлањето датотеки помеѓу вашата локална машина и оддалечените сервери никогаш не било полесно благодарение на поддршката на Nexus Terminal за протоколите за пренос на датотеки IND$FILE FTPS SFTP Kermit.

Поддршка за HLLAPI: Ако работите со апликации за пристап до домаќинот на IBM како CICS или IMS/DC, тогаш поддршката за HLLAPI ќе ви помогне при автоматизирање на овие апликации преку скрипти

Поддршка за SSH и SSL: протоколот Secure Shell (SSH) обезбедува безбедна шифрирана комуникација помеѓу два недоверливи домаќини преку небезбедна мрежа, додека протоколот Secure Socket Layer (SSL) обезбедува безбедни шифрирани комуникации преку интернет мрежи, осигурувајќи се дека податоците што се пренесуваат преку интернет остануваат доверливи

Генерално, Nexus Terminal е одличен избор ако барате сигурен терминален емулатор со напредни функции дизајнирани специјално за деловни корисници на кои им требаат сигурни опции за поврзување заедно со можности за автоматизација. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со неговиот широк сет на функции го прави еден од најдобрите избори достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач Nexus Integration
Страница на издавачи http://www.nexit.com
Датум на издавање 2012-10-30
Датум на додавање 2012-10-30
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 7.22
Барања за ОС Windows 95, Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 55526

Comments: