FontXChange

FontXChange 4.0

Опис

FontXChange е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците да конвертираат фонтови од еден формат во друг. Со својата способност да разбере многу различни формати на фонтови, FontXChange е суштинска алатка за дизајнери и типографи кои работат со различни типови фонтови.

Една од најзначајните предности на FontXChange е неговата способност да ги конвертира фонтовите PostScript Type 1 (формат Macintosh или Windows) во единствена модерна датотека со фонтови OpenType што работи на Windows. Оваа функција го елиминира застарениот систем со две датотеки на комбинации на фонтови на екранот и фонтови за печатач, што може да предизвика главоболки и кај дизајнерите и кај печатачите.

Покрај тоа, FontXChange исто така може да ги конвертира фонтовите TrueType во фонтови PostScript. Овој процес на конверзија осигурува дека нема повеќе проблеми со печатење или некомпатибилност поврзани со фонтови TrueType и излезни уреди со висока класа.

Со FontXChange, корисниците можат лесно да управуваат со своите библиотеки со фонтови со тоа што ќе ги конвертираат во покомпатибилен формат. Софтверот поддржува популарни формати како TrueType, OpenType, PostScript Type 1, па дури и веб-фонтови како што се WOFF2 и EOT.

Корисничкиот интерфејс на FontXChange е интуитивен и лесен за користење. Корисниците можат да ги влечат и пуштаат своите датотеки во прозорецот на апликацијата или да го користат вградениот прелистувач на датотеки за рачно да ги изберат нивните датотеки. Софтверот, исто така, обезбедува детални информации за секоја избрана датотека, како што се неговото име, презимето на типот, името на стилот, информациите за авторските права, бројот на верзијата итн., што им олеснува на корисниците ефективно да управуваат со нивните датотеки.

FontXChange исто така вклучува напредни функции како што е сериска обработка која им овозможува на корисниците да конвертираат повеќе датотеки одеднаш без да мора да ги повторуваат истите чекори повторно. Оваа функција заштедува време кога работите со големи проекти или кога управувате со проекти на повеќе клиенти истовремено.

Друга корисна карактеристика на FontXChange е неговата способност да ги прегледува конвертираните фонтови пред да ги зачува. Корисниците можат да видат како ќе изгледаат нивните конвертирани фонтови во различни апликации пред трајно да извршат промени.

Генерално, FontXchange е одлична алатка за секој кој редовно работи со типографија. Неговата способност да ракува со различни формати на фонтови го прави неопходна алатка за графички дизајнери на кои им е потребна флексибилност кога работат на различни платформи или уреди. Со својот кориснички интерфејс и напредните функции како сериска обработка и прегледување на конвертираните датотеки пред трајно зачувување, го прават да се издвојува меѓу другите слични алатки достапни на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач FontGear
Страница на издавачи http://www.fontgear.net/
Датум на издавање 2012-11-01
Датум на додавање 2012-11-02
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 321

Comments: