SourceOffSite Server Standard

SourceOffSite Server Standard 5.0.3

Опис

SourceGear SourceOffSite Server Standard е моќна алатка за пристап до Интернет дизајнирана за Microsoft Visual SourceSafe. Тоа им овозможува на дистрибуираните развојни тимови да имаат безбеден пристап до базата на податоци SourceSafe користејќи која било TCP/IP конекција. Со својата интеграција во околината на Visual Studio, шифрирањето за заштита на преносот на податоци и без потреба за употреба на RAS, SourceOffSite обезбедува брз и безбеден пристап до вашата SourceSafe база на податоци.

Софтверот се состои од две компоненти: сервер и клиент. Тие можат да комуницираат преку која било стандардна TCP/IP конекција, вклучувајќи PPP конекции преку модеми, ISDN линии или Ethernet конекции на истата LAN како и серверот. Ова им овозможува на компаниите со дистрибуирани тимови за развој на повеќе платформи да имаат брз и безбеден пристап до централизираните бази на податоци на Visual SourceSafe преку која било TCP/IP конекција.

SourceOffSite е идеално решение за компании на кои им е потребен далечински пристап до складиштата на изворниот код без да се загрози безбедноста или перформансите. Производот е апликација клиент/сервер со GUI клиент сличен на SourceSafe Explorer. Со компресија на податоци и криптографија, тој обезбедува брз и безбеден пристап до складиштето на вашиот изворен код.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата поддршка за сите главни операции SourceSafe, како и интеграцијата на IDE. Ова значи дека програмерите можат беспрекорно да работат во рамките на нивниот претпочитан IDE додека сè уште имаат целосна контрола врз складиштето на изворниот код.

Друга важна карактеристика на овој софтвер е неговата способност да обезбеди централизирано управување со кориснички сметки и дозволи преку повеќе сервери. Ова им олеснува на администраторите да управуваат со корисничките сметки од една централна локација без да мора да се најавуваат посебно на секој сервер.

Покрај тоа, овој софтвер нуди напредни можности за известување кои им овозможуваат на администраторите да ги следат шемите на користење на повеќе сервери во реално време. Ова им помага да ги идентификуваат потенцијалните проблеми пред да станат критични проблеми.

Севкупно, ако барате алатка за пристап до Интернет која обезбедува брз и безбеден далечински пристап до складиштето на вашиот изворен код додека одржува високи нивоа на безбедност и перформанси, тогаш не гледајте подалеку од SourceGear SourceOffSite Server Standard!

Целосни спецификации
Издавач SourceGear
Страница на издавачи http://sourcegear.com/
Датум на издавање 2012-11-26
Датум на додавање 2012-11-26
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Аплети и додатоци
Верзија 5.0.3
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Windows Installer 3.1, Visual SourceSafe 6.0d or Visual SourceSafe 2005, .NET Framework 3.5
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 39

Comments: