Fastream IQ Proxy Server GUI

Fastream IQ Proxy Server GUI 7.4.6R

Windows / ServeTrue Technologies / 386 / Целосни спецификации
Опис

Fastream IQ Proxy Server GUI е моќно и безбедно решение за содржина/транспарентно прокси-сервер за Windows. Тој е дизајниран да ја филтрира и кешира содржината, како и да дејствува како транспарентен прокси-сервер со NAT/PAT во режим на јадро. Софтверот е заштитен со DDoS, SYN и заштитен ѕидови на земјата за да се обезбеди максимална безбедност.

Fastream IQ Content Proxy е модул на Fastream IQ Proxy Server, кој исто така вклучува и IQ Reverse Proxy. Со верзијата 7.1R, корисниците можат да имаат повеќе интернет конекции кои се балансирани со оптоварување со можности за фајловер. Филтерот за заглавие HTTP може да блокира IM/P2P програми за дополнителна безбедност.

Една од главните придобивки од користењето на Fastream IQ Content Proxy е неговото целосно решение за прокси за содржина за веб споделување меѓу компјутерите. Оваа функција им овозможува на корисниците да ја филтрираат содржината врз основа на доменот, локацијата, заглавието (за IM/P2P) и самата содржина! Дополнително, WAN Load Balancer со фајловер им овозможува на корисниците да споделуваат повеќе интернет конекции.

Друга возбудлива карактеристика на Fastream IQ Content Proxy е неговата транспарентна способност за прокси HTTP. Корисниците можат да го инсталираат софтверот на нивната мрежна порта, така што сè што излегува на портата 80 ќе биде кеширано/филтрирано автоматски! Оваа функција заштедува време и ресурси додека обезбедува максимална безбедност.

Софтверот е опремен и со заштитен ѕидови DDoS/SYN/DNS/IP/Country-Continent кои обезбедуваат дополнителен слој на заштита од малициозни напади од надворешни извори. Најсовремената архитектура со повеќе конекции по нишка обезбедува илјадници истовремени врски без никакви проблеми или одложувања.

Fastream IQ Content Proxy нуди и можности за кеширање RAM/DISK каде кешот може да опслужува застарени датотеки кога доделените сервери не успеваат. Има многу достапни опции за забрзување на перформансите до 10X! Локалната/NTLM автентикацијата врз основа на правилата за URL обезбедува дополнителен слој на безбедност, додека прифатливиот SSL VPN обезбедува безбеден далечински пристап од каде било во светот!

Конфигурабилната компресија на GZip го намалува пропусниот опсег на HTML/CSS/JS и времето на вчитување до 70%! Обемното евидентирање на W3C екран и датотеки заедно со мониторинг во реално време ви овозможува да видите шеми во однесувањето на вашите посетители за да можете соодветно да ја оптимизирате вашата веб-страница!

Конечно, пригушувањето на пропусниот опсег ви овозможува да контролирате колку податоци троши секој корисник во кое било дадено време, така што секој ќе добие еднаков пристап без преоптоварување на вашата мрежа!

Како заклучок, ако барате цврсто и безбедно решение за содржина/прокси-сервер за Windows кое нуди целосно веб споделување меѓу компјутерите заедно со напредни можности за филтрирање, тогаш не гледајте подалеку од Fastream IQ Content Proxy!

Целосни спецификации
Издавач ServeTrue Technologies
Страница на издавачи http://www.servetrue.com
Датум на издавање 2012-12-04
Датум на додавање 2012-12-05
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за заштитен allид
Верзија 7.4.6R
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 386

Comments: