BusinessSkinForm VCL for Delphi 6

BusinessSkinForm VCL for Delphi 6 10.10

Опис

BusinessSkinForm VCL for Delphi 6 е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да креирате апликации со поддршка за облици, менија, совети и многу стандардни и DB контроли. Оваа библиотека вклучува скинови на Office 2010, контрола на корисничкиот интерфејс на лентата и менито за апликација за интерфејс на лентата. Со BusinessSkinForm VCL за Делфи 6, можете лесно да ги развивате вашите деловни апликации со професионален изглед и чувство.

Овој софтвер е дизајниран специјално за програмери кои користат Delphi 6 како нивна околина за развој. Обезбедува лесен за користење интерфејс кој ви овозможува брзо и лесно да додавате скинови на вашата апликација. Можете да изберете од широк спектар на претходно дизајнирани скинови или да креирате своја сопствена со помош на специјалниот уредувач вклучен во пакетот.

Една од клучните карактеристики на BusinessSkinForm VCL за Delphi 6 е неговата способност да поддржува скинови на Office 2010. Ова значи дека на вашата апликација можете да му дадете ист изглед и чувство како производите на Microsoft Office како што се Word или Excel. Контролата на Ribbon UI исто така ви овозможува да додадете интерфејс во стилот на лента на вашата апликација, кој станува сè попопуларен во модерниот дизајн на софтвер.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за DB контроли. Ова значи дека можете да примените скинови не само на стандардни контроли туку и на компоненти поврзани со базата на податоци како што се TDBGrid или TDBNavigator.

BusinessSkinForm VCL за Делфи 6, исто така, вклучува голем број други корисни функции како што се:

- Поддршка за сопствени прозорци со совети

- Поддршка за МДИ детски формулари

- Способност за приспособување на копчињата за натписи на формулари

- Можност за прилагодување на ставките од менито

Сите овие карактеристики им олеснуваат на програмерите како вас да создаваат апликации со професионален изглед без да трошат премногу време на дизајнерската работа.

Дополнително, BusinessSkinForm VCL за Delphi 6 доаѓа со сеопфатна документација која детално објаснува како функционира секоја функција. Вклучени се и многу примери за да можете да видите како сè се вклопува заедно во пракса.

Севкупно, ако барате лесен начин да додадете можности за дерење и модерни елементи на интерфејсот како панделки во вашите деловни апликации базирани на Делфи, тогаш BusinessSkinForm VCL треба да биде на врвот на вашата листа!

Целосни спецификации
Издавач Almediadev
Страница на издавачи http://www.almdev.com
Датум на издавање 2012-12-24
Датум на додавање 2012-12-24
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 10.10
Барања за ОС Windows 95, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 279

Comments: