yaSSL Embedded Web Server

yaSSL Embedded Web Server 1.0

Опис

yaSSL Embedded Web Server е моќен и разновиден мрежен софтвер кој обезбедува веб-сервер кој лесно се конфигурира со фокус на преносливост и безбедност. Овој софтвер е дизајниран да биде вграден во вашиот проект, што го прави идеално решение за програмерите кои треба да додадат функционалност на веб-серверот на нивните апликации.

Една од клучните карактеристики на yaSSL Embedded Web Server е неговата вградена поддршка за SSL/TLS (HTTPS). Ова значи дека можете лесно да го обезбедите вашиот веб сообраќај без да се потпирате на надворешни библиотеки или додатоци. Поддршката за SSL/TLS е обезбедена преку CyaSSL вградената SSL библиотека, која е оптимизирана за перформанси и безбедност.

Покрај поддршката за SSL/TLS, yaSSL Embedded Web Server нуди и CGI (Common Gateway Interface) поддршка за популарните јазици за скриптирање како што се PHP, Perl, ASP, ASP.NET, Python, Ruby on Rails и C. Ова го олеснува да креирате динамична содржина за вашата веб-локација или апликација.

Друга корисна карактеристика на yaSSL Embedded Web Server е неговата поддршка за SSI (Server Side Includes). Со овозможена поддршка за SSI, можете да вклучите динамична содржина во вашите HTML страници без да пишувате сложени скрипти или код.

yaSSL Вградениот веб-сервер е дизајниран имајќи ја предвид преносливоста. Може да се компајлира и да работи на широк опсег на платформи, вклучувајќи Linux, Windows и Mac OS X. Ова го прави идеален избор за програмери на кои им треба решение меѓу-платформи кое лесно може да се интегрира во нивните проекти.

Процесот на конфигурација за yaSSL Embedded Web Server е јасен и интуитивен. Софтверот доаѓа со сеопфатна документација што ве води низ процесот на поставување чекор-по-чекор. Може да го конфигурирате серверот користејќи ги или опциите на командната линија или со директно уредување на конфигурациската датотека.

Една од придобивките од користењето на yaSSL Embedded Web Server во однос на другите веб сервери е нејзиниот мал отпечаток. Целиот пакет зафаќа помалку од 1 MB простор на дискот кога е статички компајлиран со овозможени сите функции! Ова значи дека нема да зазема многу простор на вашиот уред или сервер, а сепак ќе ја обезбеди целата потребна функционалност што ја бараат модерните веб-локации и апликации.

Севкупно, ако барате решение за вградување на веб-сервер што е лесно за конфигурирање, но доволно моќно за да се справи со сложени задачи како што се шифрирање SSL/TLS и CGI скриптирање, тогаш не гледајте подалеку од yaSSL вграден веб-сервер!

Целосни спецификации
Издавач Sawtooth
Страница на издавачи http://www.yassl.com/yaSSL/Home.html
Датум на издавање 2013-01-02
Датум на додавање 2013-01-02
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за сервер за датотеки
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 63

Comments: