ArcSoft Video Downloader

ArcSoft Video Downloader 3.0.0.65

Опис

ArcSoft Video Downloader: Крајното решение за преземање и зачувување видеа

Дали сте уморни од тампонирање видеа додека стримувате онлајн? Дали сакате да ги гледате вашите омилени видеа офлајн без никакви прекини? Ако одговорот е да, тогаш ArcSoft Video Downloader е совршено решение за вас. Оваа лесна за употреба апликација ви овозможува да преземате и зачувувате видеа од различни веб-локации за споделување видео, како што се YouTube, MySpace и Google Video. Со само еден клик, можете да ги преземете, конвертирате и префрлите вашите омилени видеа на вашиот уред со помош на ArcSoft Media Converter.

ArcSoft Video Downloader користи Flash Video технологија за преземање од популарни веб-локации за споделување видео како YouTube, MySpace, Google Video, MetaCafe, Current TV и NicoVideo. Овозможува и обработка во заднина при преземањето за да можете да продолжите со други задачи на вашиот компјутер без никаков прекин.

Една од најдобрите карактеристики на ArcSoft Video Downloader е тоа што презема повеќе видеа во исто време. Не треба да чекате да заврши преземањето на едно видео пред да започнете друго. Оваа функција заштедува многу време кога преземате повеќе видеа.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е тоа што поддржува прелистувачи Internet Explorer и FireFox. Можете лесно да го интегрирате овој софтвер со овие прелистувачи со инсталирање на соодветни додатоци или екстензии.

Ако сте загрижени за приватноста или безбедноста додека преземате видеа од одредени веб-локации што може да бидат блокирани во вашиот регион или земја поради закони за цензура или други причини; тогаш ArcSoft Video Downloader ве опфати! Презема видеа со прокси, што значи дека ја крие вашата IP адреса додека се презема, така што никој не може да следи на кои страници или содржини пристапувате онлајн.

Опциите за приспособување се достапни и при преземање видеа на YouTube со помош на овој софтвер. Можете да ги приспособите форматот (MP4/FLV) и резолуцијата (360p/480p/720p) според вашите преференци пред да започнете со процесот на преземање.

ArcSoft Video Downloader исто така автоматски ги презема 10-те најпопуларни видеа во тренд на YouTube секој ден за корисниците да не пропуштат никаква вирусна содржина!

Вградениот видео плеер во овој софтвер им овозможува на корисниците да ги прегледуваат преземените датотеки пред да ги префрлат на нивните уреди. Оваа функција осигурува дека корисниците префрлаат само висококвалитетни датотеки на нивните уреди без да трошат простор за складирање на датотеки со низок квалитет.

И на крај, но не и најмалку важно е неговата беспрекорна интеграција со Arcsoft MediaConverter што го прави лесно конвертирањето на преземените датотеки во различни формати!

Во заклучок; ако барате лесна за употреба апликација за преземање и зачувување на онлајн стриминг содржини од различни извори, вклучително и платформи за социјални медиуми како Facebook и Instagram; тогаш не гледајте подалеку од моќната, но сепак прифатлива алатка за преземање на Arcsoft!

Преглед

Arc Soft Video Downloader им помага на корисниците да преземаат филмови директно на нивниот компјутер, но има втор чекор (и друга програма) ако сакате да ги гледате вашите видеа.

Оваа бесплатна програма е неверојатно едноставна за користење. Отворањето на програмата води до мал правоаголен екран со едноставни упатства за преземање видео. Потребна е мала акција од страна на корисникот. Веднаш штом видеото се гледа на интернет, се појавува икона ArcSoft со можност за преземање на филмот. Едноставно кликнување на оваа икона го започнува процесот и можете да ги видите датотеките за преземање на малиот екран на програмата.

Овој процес беше едноставен и ефективен. Сепак, не ни се допадна тоа што видеата не можеа да се гледаат директно од оваа програма. За да ги гледаат нивните преземања, корисниците мора да го преземат и Media Converter на ArcSoft. Корисниците се однесени директно на неговата инсталација, што е многу едноставно; само што бевме исклучени од ова мало заобиколување. Инаку, сè функционираше одлично во оваа бесплатна програма и топло им ја препорачуваме на оние што сакаат да преземат видео содржини базирани на веб и да ја зачуваат на нивниот компјутер.

Целосни спецификации
Издавач ArcSoft
Страница на издавачи http://www.arcsoft.com
Датум на издавање 2013-01-28
Датум на додавање 2013-01-28
Категорија Прелистувачи
Под категорија Додатоци и приклучоци на Internet Explorer
Верзија 3.0.0.65
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 164487

Comments: