Pointstone Internet Accelerator

Pointstone Internet Accelerator 2.01

Windows / Pointstone Software / 12231 / Целосни спецификации
Опис

Pointstone Internet Accelerator е моќна софтверска алатка која може да ви помогне да ја оптимизирате брзината на вашата мрежа и интернет конекција. Ако сте уморни од бавните брзини на преземање и испраќање, овој софтвер може да ви помогне да го извлечете максимумот од вашата врска со подобрување на различните конфигурациски поставки кои директно влијаат на перформансите на вашата мрежа.

Кога е инсталиран Windows, овие поставки често не се оптимизирани за Интернет или за вашата конкретна мрежна врска. Ова значи дека дури и ако имате брза интернет конекција, можеби нема да можете да достигнете максимална брзина на преземање и испраќање поради овие неоптимални поставки. Меѓутоа, со Pointstone Internet Accelerator, можете лесно да ги оптимизирате овие поставки со само неколку кликања.

Една од клучните придобивки на Pointstone Internet Accelerator е неговата леснотија на користење. Претходно, рачно уредувањето на овие конфигурациски поставки бараше рачно опасно истражување и модификација на регистарот на Windows. Ова не само што одземаше време, туку и ризично бидејќи секоја грешка може да предизвика сериозни проблеми со вашиот систем.

Меѓутоа, со Pointstone Internet Accelerator, потребни се само неколку кликања за да се оптимизира брзината на вашата мрежа и интернет конекција. Софтверот автоматски ја открива вашата моментална мрежна конфигурација и предлага промени кои ќе ги подобрат перформансите врз основа на најдобрите практики во индустријата.

Покрај оптимизирањето на конфигурациските поставки за максимални перформанси, Pointstone Internet Accelerator вклучува и други функции дизајнирани да го подобрат целокупното искуство на интернет, како што е оптимизацијата за кеширање на DNS што ја намалува доцнењето при пристап до веб-локации или онлајн услуги.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да работи со различни типови на конекции, вклучително и модеми за dial-up, како и широкопојасни конекции како што се DSL или кабелски модеми. Ова значи дека без разлика каков тип на интернет конекција имате дома или на работа; Pointstone Internet Accelerator може да помогне значително да ги подобри неговите перформанси.

Генерално, ако барате лесно за користење решение за подобрување на брзината на вашиот интернет без да се плеткате со комплицирани технички детали, тогаш не гледајте подалеку од Pointstone Internet Accelerator!

Целосни спецификации
Издавач Pointstone Software
Страница на издавачи http://www.pointstone.com
Датум на издавање 2013-02-06
Датум на додавање 2013-02-06
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 2.01
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 12231

Comments: