ManageEngine Firewall Analyzer

ManageEngine Firewall Analyzer 7.6

Опис

Ако барате моќна и сеопфатна алатка за анализа на дневници на заштитен ѕид, не гледајте подалеку од ManageEngine Firewall Analyzer. Овој веб-базиран софтвер е дизајниран да собира, корелира и известува за податоци од повеќето заштитни ѕидови на претпријатијата, прокси-сервери и VPN. Со автоматско предупредување засновано на праг, однапред дефинирани извештаи за сообраќајот и можности за историски трендови, Firewall Analyzer е суштинска алатка за секоја организација која сериозно ја сфаќа безбедноста.

Една од клучните карактеристики на Firewall Analyzer е неговата способност да собира податоци од широк опсег на извори. Без разлика дали користите заштитни ѕидови на Cisco ASA или PIX, заштитни ѕидови на Check Point или VPN, уреди на Juniper NetScreen или апарати SonicWALL - Firewall Analyzer може да се справи со сето тоа. Исто така, поддржува прокси-сервери како Blue Coat ProxySG и Microsoft ISA Server.

Откако податоците ќе се соберат од агентите на Firewall Analyzer (кои може да се инсталираат на Windows или Linux машини), тие се складираат во централизирана база на податоци каде што администраторите можат лесно да им пристапат. Софтверот вклучува однапред дефинирани извештаи кои покриваат сè, од користење на пропусниот опсег до безбедносни настани - што го олеснува прегледувањето на активноста на вашата мрежа на прв поглед.

Но, она што навистина го издвојува Firewall Analyzer е неговата способност да корелира податоци од повеќе извори. На пример, ако забележите невообичаени сообраќајни обрасци кои доаѓаат од една IP адреса на вашата мрежа - можете да го користите Firewall Analyzer за да видите дали има соодветни настани во дневниците на заштитниот ѕид или дневниците на прокси-серверот што може да фрлат светлина на она што се случува.

Друга корисна карактеристика на Firewall Analyzer е неговиот систем за предупредување. Можете да поставите предупредувања врз основа на специфични критериуми (како кога сообраќајот надминува одреден праг) - што ќе активира известување преку е-пошта за да можете веднаш да преземете акција.

Firewall Analyzer, исто така, вклучува можности за историски трендови - што ви овозможува да видите како вашата мрежна активност се променила со текот на времето. Оваа информација може да биде од непроценлива вредност кога се обидувате да идентификувате трендови или обрасци што може да укажуваат на потенцијални безбедносни закани.

Генерално, ManageEngine Firewall Analyzer е одличен избор за организации кои бараат моќна, но лесна за употреба алатка за анализа на дневници на заштитен ѕид. Со поддршка за уреди на повеќе продавачи и способност за поврзување на податоците низ различни извори - овој софтвер обезбедува неспоредлива видливост во вашата мрежна активност, истовремено помагајќи да ја одржите вашата организација безбедна од потенцијални закани.

Целосни спецификации
Издавач Zoho
Страница на издавачи http://www.zohocorp.com/
Датум на издавање 2013-02-26
Датум на додавање 2013-02-26
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за заштитен allид
Верзија 7.6
Барања за ОС Windows Vista, Windows Server 2003 x86 R2, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows 2000 Server, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Internet Explorer 8 and later, Firefox 4 and later, Chrome 8 and later
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 7517

Comments: