sysinternals PendMoves

sysinternals PendMoves 1.2

Опис

Sysinternals PendMoves: Моќна алатка за управување со датотеки што се во употреба

Ако некогаш сте се обиделе да замените датотека што моментално ја користи Windows, знаете колку тоа може да биде фрустрирачко. Без разлика дали се обидувате да инсталирате сервисен пакет или да примените жешка поправка, Windows често ќе ве спречи да ја замените датотеката додека системот не се рестартира. За среќа, постои решение: Sysinternals PendMoves.

PendMoves е моќна алатка која ви овозможува да управувате со датотеките што моментално ги користи Windows. Со оваа алатка, можете да ги преименувате или бришете датотеките што инаку би биле заклучени и недостапни. И најдобро од сè, PendMoves работи беспрекорно со MoveFileEx API обезбеден од Windows.

Како работи?

Кога апликацијата се обидува да замени датотека што се користи на вашиот систем, Windows обично ќе го спречи завршувањето на операцијата. Меѓутоа, ако апликацијата користи MoveFileEx API и специфицира дека сака операцијата да се одвива во времето на подигање (пред да бидат референцирани датотеки), тогаш Windows ќе го дозволи тоа.

Тука влегува Sysinternals PendMoves. Ги чита регистрираните наредби за преименување и бришење од вредноста на HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\PendingFileRenameOperations и ги извршува при подигање пред да се референцира која било датотека.

Со други зборови, ако апликацијата се обиде да замени датотека што се користи, но не може да го стори тоа бидејќи е заклучена од друг процес или услуга, PendMoves може да помогне. Тоа ви овозможува да одредите кои датотеки треба да се преименуваат или избришат при подигнување, така што тие повеќе не се заклучени кога ќе се стартува вашиот систем.

Кои се некои од неговите карактеристики?

PendMoves нуди неколку функции дизајнирани да го олеснат управувањето со датотеките што се користат:

1) Исфрлете ја содржината на неопределена вредност за преименување/бришење: оваа функција ви овозможува да ги прегледате сите наредби за преименување и бришење што чекаат складирани во вредноста на HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\PendingFileRenameOperations.

2) Пријавете грешка кога изворната датотека не е достапна: ако една од вашите операции што чекаат не успее бидејќи изворната датотека не е достапна (на пр., поради проблеми со дозволите), PendMoves ќе пријави грешка за да знаете што тргнало наопаку.

3) Наведете повеќе операции: можете да наведете повеќе операции (т.е. преименување и бришење) за секој циклус на рестартирање користејќи или аргументи од командната линија или пренасочување на внесување од текстуална датотека.

4) Работи и со 32-битни и 64-битни верзии на Windows: дали вашиот систем работи на 32-битна или 64-битна архитектура не е важно - PendMoves работи со двете!

Зошто треба да користам Sysinternals PendMoves?

Постојат неколку причини зошто Sysinternals PendMoves може да биде корисен за управување со вашиот систем:

1) Поедноставување на инсталации/надградби на софтвер: ако често инсталирате софтверски ажурирања или надградби на вашиот систем, големи се шансите некои од тие ажурирања да бараат замена на датотеките што моментално се користат од други процеси/услуги. Со инсталираниот Pendmoves на вашата машина, овие ажурирања стануваат многу полесни бидејќи повеќе нема да се заглавуваат поради заклучените датотеки што се користат!

2) Заштедете време на грешки при смена на проблеми предизвикани од недостапни датотеки: кога апликациите не успеваат затоа што не можат да пристапат до одредени датотеки поради проблеми со дозволи итн., отстранувањето на овие грешки може да трае со часови! Но, со инсталирани pendmoves на вашата машина - ваквите проблеми стануваат многу поретки бидејќи оваа алатка помага автоматски да се отклучуваат тие досадни недостапни датотеки за време на стартувањето!

3) Подобрување на севкупните перформанси и стабилност: дозволувајќи им на апликациите да пристапат до претходно блокираните ресурси како DLL итн., pendmoves помага да се подобрат севкупните перформанси и стабилност - осигурувајќи се дека сè работи непречено без никакви пречки!

Заклучок

Услужната алатка PenDMoves на Sysinternals им овозможува на корисниците моќни алатки за управување со нивните системи поефикасно од кога било досега! Дозволувајќи им на корисниците пристап до претходно блокираните ресурси како DLL итн., оваа алатка помага да се подобрат севкупните перформанси и стабилност, а истовремено да се поедностават инсталации/надградби на софтвер - заштедувајќи драгоцено време потрошено за смена на грешки предизвикани од недостапни датотеки! Па зошто да чекаме? Преземете го PenDMoves денес и почнете да уживате во неговите придобивки веднаш!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2013-03-28
Датум на додавање 2013-03-29
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Аплети и додатоци
Верзија 1.2
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 295

Comments: