Freeplane Portable

Freeplane Portable 1.2.23

Windows / Dimitry Polivaev / 1622 / Целосни спецификации
Опис

Freeplane Portable: Софтвер за врвна продуктивност за мапирање на умот и споделување информации

Дали барате моќен софтвер за продуктивност кој може да ви помогне да ги организирате вашите мисли, да споделувате информации и да ги завршите работите поефикасно? Не гледајте подалеку од Freeplane Portable - врвната алатка за мапирање на мислите и управување со информации.

Freeplane е разноврсна софтверска апликација која поддржува размислување, споделување информации и завршување на работите на работа, на училиште и дома. Без разлика дали сте студент кој се обидува да ги организира вашите белешки или професионалец кој сака да го рационализира вашиот работен тек, Freeplane има сè што ви треба за да останете на врвот на вашата игра.

Во неговото јадро, Freeplane е сè за мапирање на мислите - исто така познато како мапирање на концепти или мапирање информации. Оваа техника вклучува создавање визуелни дијаграми кои ги претставуваат идеите и концептите во хиерархиска структура. Со интуитивниот интерфејс и моќните алатки на Freeplane, можете лесно да креирате умствени мапи кои ви помагаат да разбудите нови идеи, да планирате проекти, да организирате збирки податоци и многу повеќе.

Но, Freeplane не е само за создавање умствени мапи - туку е и за нивно ефективно користење. Со функции како алатки за управување со задачи, можности за белешки, поддршка за прикачени датотеки (вклучувајќи слики), хиперврска помеѓу јазли (теми), опции за филтрирање врз основа на ознаки/атрибути доделени на јазли/теми итн., лесно е да ја претворите вашата умствена карта во акционен план за акција.

Една од најдобрите работи за Freeplane е неговата преносливост. За разлика од другите софтверски апликации за продуктивност кои бараат инсталација на секој уред посебно (и можеби не се компатибилни со сите оперативни системи), Freeplane работи на кој било оперативен систем што има инсталирано Java. Ова значи дека можете да го носите со себе каде и да одите – без разлика дали е на USB-уред или услуга за складирање облак како Dropbox или Google Drive.

Еве неколку клучни карактеристики на Freeplane Portable:

- Мапирање на умот: Создадете визуелни дијаграми што ги претставуваат идеите и концептите во хиерархиска структура

- Управување со задачи: Доделете задачи и рокови директно од мапата на умот

- Земање белешки: Додајте белешки и коментари на поединечни теми/јазли

- Поддршка за прилози за датотеки: прикачете датотеки/слики директно во мапата

- Хиперврска помеѓу јазли/теми: Поврзете поврзани теми заедно за лесна навигација

- Опции за филтрирање врз основа на ознаки/атрибути доделени на јазли/теми

Без разлика дали работите сами или соработувате со други од далечина (или и двете!), Freeplane го олеснува да останете организирани и продуктивни. Со својот кориснички интерфејс и робусниот сет на функции, оваа софтверска апликација е совршена за секој што сака да ја подигне својата игра со продуктивност на следното ниво.

Па зошто да чекаме? Преземете Freeplan Portable денес!

Целосни спецификации
Издавач Dimitry Polivaev
Страница на издавачи http://freeplane.org
Датум на издавање 2013-04-08
Датум на додавање 2013-04-08
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за идеи и мапирање на умови
Верзија 1.2.23
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1622

Comments: