Aspose Slides for Java

Aspose Slides for Java 7.2

Опис

Aspose.Slides за Java е моќна и разновидна Java компонента која им овозможува на програмерите да креираат, читаат, пишуваат и менуваат документи на PowerPoint без потреба од Microsoft PowerPoint. Оваа алатка за развивачи поддржува PHP апликации и ги обезбедува сите напредни функции за управување со презентации, слајдови, форми, табели и поддржува PPT, POT, POS PowerPoint формати.

Една од клучните придобивки на Aspose.Slides за Java е неговата продолжена поддршка за формат на датотеки. Ви овозможува да работите на различни различни формати на датотеки, вклучувајќи ги сите три формати за MS PowerPoint 2003, т.е. PowerPoint Presentation (PPT), PowerPoint Template (POT) и PowerPoint Slideshow (PPS). Aspose.Slides за Java, исто така, поддржува три верзии на овие формати на датотеки, имено MS PowerPoint 97/2000/2002. Покрај ова, Aspose.Slides сега ги поддржува сите формати на датотеки MS PowerPoint 2007 како PPTX, POTX и PPSX.

Со Aspose.Slides за Java можете лесно да ја обработувате вашата презентација на начини на кои никогаш не сте знаеле дека се можни. Сега можете лесно да креирате, пристапувате, копирате клонирање, уредување, бришење слајдови во вашата презентација. Можете исто така да додавате белешки за транзиции, како и да поставите Master Background Name итн.

Aspose.Slides нуди и мноштво графички и мултимедијални функции кои им овозможуваат на програмерите да креираат или управуваат со форми како што се Линии Правоаголници Елипси полилинии итн. Со оваа алатка можете да додавате аудио и видео рамки слики текстуални рамки зачувување презентации како преноси или формат SVG.

Друга одлична карактеристика понудена од Aspose.Slides е неговата способност да ја зачува вашата презентација во PDF формат без да користи друга компонента. Можете исто така да ја конвертирате вашата презентација во индивидуални слики што овозможува поголема флексибилност и практичност.

Севкупно Aspose.Slides е одличен избор ако барате моќна алатка за развивачи што ќе ви овозможи лесно да креирате менување или управување со презентации, истовремено обезбедувајќи напредни функции како што е продолжен формат на датотека, поддршка за разновидни мултимедијални можности за обработка на графички слајдови за зачувување презентации во PDF формат итн.

Целосни спецификации
Издавач Aspose
Страница на издавачи http://www.aspose.com/
Датум на издавање 2013-04-16
Датум на додавање 2013-04-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 7.2
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Java 2 Platform Standard Edition 1.4 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 67

Comments: