OpenOrienteering Mapper Portable

OpenOrienteering Mapper Portable 0.5

Windows / Open Orienteering / 199 / Целосни спецификации
Опис

OpenOrienteering Mapper Portable: The Ultimate Orienteering Mapper Program

Дали сте ентузијаст за ориентација и барате сигурна и ефикасна програма за мапирање? Не гледајте подалеку од OpenOrienteering Mapper Portable! Овој образовен софтвер е совршена алтернатива на постоечките сопственички решенија, нудејќи широк спектар на функции што го прават врвен избор за ориентатори.

Со OpenOrienteering Mapper Portable, можете да увезувате и извезувате. ocd мапи и множества симболи со леснотија. Софтверот, исто така, поддржува стандардни сетови на симболи ISO 2000 (шума) и ISSOM 2007 (спринт), што го олеснува создавањето точни мапи што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Една од истакнатите карактеристики на OpenOrienteering Mapper Portable е неговата способност да користи слики, GPS траки и мапи како шаблони. Ова значи дека можете лесно да креирате детални мапи врз основа на податоци од реалниот свет, обезбедувајќи точност и прецизност во вашите авантури за ориентација.

Софтверот исто така ви овозможува да ги дефинирате сите важни типови на симболи вклучувајќи точки, линии, области, текст и композитни симболи. Алатките за цртање се достапни за објекти како што се точки, произволни патеки, кругови и правоаголни форми. Вклучени се и различни алатки за уредување за да можете фино да ја прилагодите вашата карта додека не ги исполни вашите точни спецификации.

Операциите на картата, како што се менувањето на скалите на картата или симболите, се едноставни со OpenOrienteering Mapper Portable. Можете лесно да ја испечатите вашата готова карта или да ја извезете како PDF или растерска слика за споделување со други.

Без разлика дали сте искусен ориентатор или штотуку почнувате во овој возбудлив спорт, OpenOrienteering Mapper Portable е суштинска алатка во вашиот комплет. Со својот кориснички интерфејс и моќните функции дизајнирани специјално за цели на мапирање - овој софтвер ќе ви помогне да ја подигнете вашата игра за ориентација до нови височини!

Клучни карактеристики:

- Увоз извоз. ocd мапи и комплети симболи

- Мајчин ISOM 2000 & ISSOM 2007 поддршка

- Користете слики/ГПС песни/мапи како шаблони

- Дефинирајте ги сите важни типови на симболи

- Алатки за цртање и уредување на објекти

- Операции на карти како скалирање и печатење

Целосни спецификации
Издавач Open Orienteering
Страница на издавачи http://oorienteering.sourceforge.net/?page_id=103
Датум на издавање 2013-04-23
Датум на додавање 2013-04-24
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 0.5
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 199

Comments: