OpenOrienteering Mapper

OpenOrienteering Mapper 0.5

Windows / Open Orienteering / 439 / Целосни спецификации
Опис

OpenOrienteering Mapper е моќна и разновидна програма за мапирање на ориентација која нуди алтернатива на постоечките сопственички решенија. Овој едукативен софтвер е дизајниран да им помогне на корисниците да креираат висококвалитетни мапи за настани за ориентирање, што го прави суштинска алатка за сите вклучени во овој возбудлив спорт.

Со OpenOrienteering Mapper, корисниците можат да увезуваат и извезуваат. ocd мапи и множества симболи, што им овозможува да работат со широк опсег на податоци од карти. Софтверот, исто така, поддржува стандардни сетови на симболи ISOM 2000 (шума) и ISSOM 2007 (спринт), обезбедувајќи дека корисниците имаат пристап до најновите индустриски стандарди.

Една од клучните карактеристики на OpenOrienteering Mapper е неговата способност да користи слики, GPS траки и мапи како шаблони. Ова им олеснува на корисниците да креираат точни мапи кои се прилагодени на нивните специфични потреби. Софтверот, исто така, им овозможува на корисниците да ги дефинираат сите важни типови на симболи, вклучувајќи точки, линии, области, текст и композитни симболи.

Покрај овие моќни алатки за мапирање, OpenOrienteering Mapper вклучува и низа алатки за цртање и уредување на објекти како што се точки, произволни патеки, кругови и правоаголни форми. Ова им дава на корисниците целосна контрола врз нивниот процес на дизајнирање на мапи.

Софтверот вклучува и низа операции на картата, како што се менување на скалите на картата или симболите. Ова им овозможува на корисниците фино да ги подесуваат своите мапи додека не бидат совршени за нивната намена. Откако ќе завршите со дизајнирање на вашата карта на OpenOrienteering Mapper, можете лесно да ја испечатите или извезете во PDF или растерски формат на слики.

Севкупно OpenOrienteering Mapper е одличен избор за секој кој бара моќна, но сепак прифатлива програма за ориентирачко мапирање. Со својот обемен сет на функции и интуитивен интерфејс, овој едукативен софтвер ќе ви помогне брзо и лесно да креирате висококвалитетни мапи - без разлика дали планирате настан или само истражувате нов терен!

Целосни спецификации
Издавач Open Orienteering
Страница на издавачи http://oorienteering.sourceforge.net/?page_id=103
Датум на издавање 2013-04-23
Датум на додавање 2013-04-24
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 0.5
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 439

Comments: