Mnemosyne Portable

Mnemosyne Portable 2.2.1

Опис

Mnemosyne Portable е моќен софтвер за продуктивност кој ви помага лесно да ги меморирате паровите со прашања и одговори. Овој софтвер е дизајниран да личи на традиционална програма за флеш-картички, но со важен пресврт: користи софистициран алгоритам за да го закаже најдоброто време кога картичката ќе излезе за преглед. Со Mnemosyne Portable, можете лесно да запомните сè, од зборови од вокабуларот до историски датуми и научни формули.

Една од клучните карактеристики на Mnemosyne Portable е неговиот интелигентен систем за распоред. Софтверот го следи вашиот напредок додека учите нови информации и соодветно ја прилагодува фреквенцијата на прегледи на картички. Тешките картички кои имате тенденција брзо да ги заборавите ќе се закажуваат почесто, додека Mnemosyne нема да ви го троши времето на работи што добро ги паметите. Ова значи дека можете да ги фокусирате вашите напори на учење нов материјал наместо да ги прегледувате работите што веќе ги знаете.

Друга одлична карактеристика на Mnemosyne Portable е неговата флексибилност. Софтверот ви овозможува да креирате сопствени комплети картички или да изберете од десетици претходно направени комплети достапни на почетната страница на апликацијата. Без разлика дали учите за испит или само се обидувате да ја подобрите вашата меморија, сигурно ќе постои сет што одговара на вашите потреби.

Mnemosyne Portable нуди и неколку опции за прилагодување за корисниците да можат да го прилагодат своето искуство според нивните преференции. На пример, корисниците можат да ја приспособат големината на фонтот и шемата на бои за оптимална читливост или да овозможат аудио сигнали за слушаните ученици.

Покрај тоа, Mnemosyne Portable нуди беспрекорна синхронизација на повеќе уреди користејќи услуги за складирање облак како Dropbox или Google Drive. Ова значи дека корисниците можат да пристапат до нивните студиски материјали од каде било во секое време, без да се грижат за губење на напредокот или податоците.

Генерално, Mnemosyne Portable е одлична алатка за секој кој сака да ја подобри својата меморија и вештините за задржување на ефикасен и ефективен начин. Неговиот интелигентен систем за распоред, приспособливите опции и беспрекорната синхронизација го прават еден од најдобрите софтвери за продуктивност достапен денес!

Целосни спецификации
Издавач PortableApps
Страница на издавачи http://portableapps.com/
Датум на издавање 2013-05-01
Датум на додавање 2013-05-01
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за идеи и мапирање на умови
Верзија 2.2.1
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 741

Comments: