Sib Icon Editor

Sib Icon Editor 5.12

Опис

Уредувач на икони Sib: Крајната алатка за создавање и уредување икони на Windows

Дали сте уморни од истите стари здодевни икони на вашиот Windows десктоп? Дали сакате да додадете допир на креативност и персонализација на вашиот системски интерфејс? Не гледајте подалеку од Sib Icon Editor, врвната алатка за создавање и уредување икони на Windows.

Со Sib Icon Editor, можете да креирате икони во стандардна или прилагодена големина, во длабочини на бои до 16 милиони бои. Можете дури и да креирате икони за Windows 8 во 32-битна длабочина на боја со 8-битен алфа канал. Овој моќен софтвер нуди работилница на професионално ниво за дизајнирање на структурата на иконите на вашиот Windows.

Но, тоа не е сè - Sib Icon Editor, исто така, има вештина да го рафинира вашиот системски интерфејс. Овде ќе можете да сликате слики со градиент и шаховско полнење и да менувате слики со паѓачка сенка, непроѕирност, мазни, негативни, сиви тонови, бојадисување, нијанси/заситеност, замена на бои, ротирање, тркалање и огледални ефекти. Достапни се различни графички формати: можете да отворате и уредувате слики ICO (икона за Windows), ICPR (ресурс за икона), BMP (битмапа), JPEG (Заедничка фотографска експертска група) и PNG (Пренослива мрежна графика).

Широките можности што ги нуди програмата ви овозможуваат да извлечете икони од извршните датотеки на Windows (датотеки. exe), библиотеките (датотеките .dll) и анимирани датотеки со курсорот (датотеки. ani). Покрај тоа, можете да извлечете икони од сите датотеки во избраните папки и подпапки и да ги зачувате како библиотеки со икони.

Но, тоа не е сè - Sib Icon Editor има и некои пријатни карактеристики кои во голема мера ја прошируваат удобноста на користењето на програмата. На пример:

- Способност за сортирање слики во иконите

- Можност за сортирање икони во библиотеките

- Можност за приспособување на иконите на работната површина на Windows и папките

- Функционалност за влечење и спуштање помеѓу различни библиотеки

Непотребно е да се каже дека Metro Icon Editor ги поддржува сите 32-битни верзии на оперативните системи на Microsoft Windows, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:

- Microsoft®️Windows®️XP

- Microsoft®️Windows®️Vista

- Microsoft®️Windows®️7

- Microsoft®️Windows®️8

- Microsoft®️Windows Server™2003

-Microsoft®Server™2008

Значи, без разлика каков тип на оперативен систем работи на вашиот десктоп или лаптоп компјутер - нема да биде пречка кога ќе се усоврши неговиот изглед!

Како заклучок, Sib Icon Editor е суштинска алатка за секој кој сака нивниот надворешен изглед на системот попривлечен! Со својот широк спектар на карактеристики како што се алатки за сликање; опции за модификација на сликата; поддршка за графички формат; способности за екстракција; способности за сортирање; опции за прилагодување; Функционалност со влечење и спуштање – овој софтвер е сигурен начин кон постигнување на совршенство кога станува збор за дизајнирање и уредување на икони на Windows!

Целосни спецификации
Издавач Aha-soft
Страница на издавачи http://www.aha-soft.com/
Датум на издавање 2013-05-02
Датум на додавање 2013-05-02
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Алатки за икони
Верзија 5.12
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 502

Comments: