PEBrowse Professional (64-bit)

PEBrowse Professional (64-bit) 4.0

Опис

PEBrowse Professional (64-битен) е моќна алатка за статичка анализа и расклопувач дизајниран за програмери кои работат со извршни датотеки Win32 или Win64 и Microsoft. НЕТ склопови. Овој софтвер е суштинска алатка за секој кој треба да анализира, дебагира или обратно инженерува извршни датотеки.

Со PEBrowse Professional, можете да отворите и испитате која било извршна датотека без потреба да ја вчитате како дел од активен процес со дебагер. Ова значи дека можете да анализирате апликации, системски DLL, двигатели на уреди и Microsoft. NET склопува офлајн користејќи или програми PEBrowse.

Информациите обезбедени од PEBrowse Professional се организирани во пригоден индекс за преглед на дрво со главните поделби на датотеката PE прикажани како јазли. Ова го олеснува навигацијата низ различните делови на извршната датотека и брзо наоѓање на информациите што ви се потребни.

Една од клучните карактеристики на PEBrowse Professional е неговата способност да расклопува код од кој било дел во извршна датотека. Ова им овозможува на програмерите да испитаат како функционира кодот на ниско ниво и да ги идентификуваат потенцијалните проблеми или пропусти во нивниот софтвер.

Покрај неговите можности за расклопување, PEBrowse Professional обезбедува и детални информации за секој дел во извршна датотека. Ова вклучува информации за увоз, извоз, ресурси, преместувања, податоци за отстранување грешки и многу повеќе.

Друга корисна карактеристика на PEBrowse Professional е неговата способност да генерира графикони за повици за функции во извршна датотека. Овие графикони за повици им обезбедуваат на програмерите визуелна претстава за тоа како различните функции се поврзани во нивната база на кодови.

PEBrowse Professional, исто така, вклучува поддршка за симболи за дебагирање (PDB-датотеки) што им олеснува на програмерите да го дебагираат нивниот код кога работат со големи проекти кои содржат повеќе модули.

Генерално, ако барате моќна алатка за статичка анализа и расклопувач што може да ви помогне да ги анализирате извршните датотеки Win32 или Win64 и Microsoft. NET склоповите произведени според спецификациите за Portable Executable објавени од Microsoft, тогаш не гледаат подалеку од PEBrowse Professional (64-битни). Со својот сеопфатен сет на функции и интуитивен кориснички интерфејс, овој софтвер ќе ви помогне да го направите вашиот развојен процес побрз и поефикасен од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач SmidgeonSoft
Страница на издавачи http://www.smidgeonsoft.com
Датум на издавање 2013-05-01
Датум на додавање 2013-05-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows 8 64-bit, Windows 8, Windows Vista, Windows Vista 64-bit, Windows, Windows 7 64-bit, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 30
Вкупно преземања 2124

Comments: