JRuby (64-bit)

JRuby (64-bit) 1.7.4

Опис

JRuby (64-битна) е моќна алатка за програмери која обезбедува комплетен сет на основни „вградени“ класи и синтакса за јазикот Ruby, како и за повеќето од Ruby стандардните библиотеки. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на програмерите лесно да креираат висококвалитетни апликации.

Со JRuby (64-битни), програмерите можат да ги искористат предностите на моќта и флексибилноста на Ruby, а истовремено да ги користат придобивките од Java. Овој софтвер ви овозможува да го вградите преведувачот во која било Java апликација, што го олеснува интегрирањето со постоечките системи.

Една од клучните карактеристики на JRuby (64-битна) е неговата поддршка за нишки. Ова им овозможува на програмерите да пишуваат истовремен код што може целосно да ги искористи модерните процесори со повеќе јадра. Дополнително, овој софтвер вклучува поддршка за многу популарни библиотеки и рамки, вклучувајќи ги Rails, Sinatra и RSpec.

JRuby (64-битен) исто така вклучува голем број оптимизации на перформансите што го прават побрз од другите имплементации на Ruby. На пример, овој софтвер користи компилација само на време за да го забрза времето на извршување и да ја намали употребата на меморијата.

Друга придобивка од користењето на JRuby (64-битен) е неговата способност да работи беспрекорно со постоечкиот Java код. Ова значи дека можете лесно да повикате Java методи од вашиот Ruby код или обратно. Дополнително, овој софтвер ги поддржува сите главни оперативни системи вклучувајќи Windows, Mac OS X, Linux/Unix.

Генерално, ако барате моќна алатка за развивачи што ги комбинира најдобрите аспекти на програмските јазици Руби и Јава, тогаш не гледајте подалеку од JRuby (64-битни). Со својот сеопфатен комплет карактеристики и способности, тој е одличен избор за секој развивач кој сака да креира висококвалитетни апликации брзо и ефикасно!

Целосни спецификации
Издавач JRuby
Страница на издавачи http://www.jruby.org/
Датум на издавање 2013-05-17
Датум на додавање 2013-05-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 1.7.4
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 278

Comments: