WinGDB

WinGDB 3.1

Опис

WinGDB: Крајното решение за дебагирање за програмери

Како развивач, знаете колку е важно да ги имате на располагање вистинските алатки. А кога станува збор за дебагирање, имањето соодветен софтвер може да ја направи сета разлика. Таму доаѓа WinGDB - екстензија за Visual Studio IDE што ви овозможува да ги дебагирате процесите на оддалечените машини што работат со Linux (или други Unix системи), вградени цели или локални машини (изградени со употреба на алатки Cygwin/MinGW), користејќи мајчин Visual Studio дебагирање на кориснички интерфејс.

Со WinGDB, добивате моќен сет на функции кои го прават отстранувањето грешки полесно и поефикасно од кога било досега. Ајде внимателно да погледнеме што нуди овој софтвер.

Додаток за Visual Studio IDE

Една од клучните карактеристики на WinGDB е неговиот додаток за Visual Studio IDE кој обезбедува интеграција со интерфејсот VS дебагер. Ова значи дека можете да ги користите сите ваши омилени алатки и техники за дебагирање во вашата позната развојна околина.

Далечинско дебагирање на Linux преку SSH врска

Друга главна карактеристика на WinGDB е неговата способност да врши далечинско дебагирање на Linux преку SSH конекција. Ова значи дека можете да ги дебагирате процесите што се извршуваат на оддалечените машини без да морате физички да пристапувате до нив. Ова е особено корисно ако работите со дистрибуирани системи или средини базирани на облак.

Индиректно дебагирање на Linux преку SSH врска со Gdbserver

Покрај далечинско дебагирање, WinGDB поддржува и индиректно дебагирање на Linux преку SSH врска со gdbserver. Ова ви овозможува да ги дебагирате процесите што се извршуваат на целната машина со поврзување преку gdbserver наместо директно поврзување преку SSH.

MinGW и Cygwin локално дебагирање

Конечно, WinGDB поддржува и локално дебагирање со помош на алатките MinGW и Cygwin. Ова значи дека ако се развивате на Windows, но треба да тестирате/дебагирате код наменет за Unix/Linux околини, WinGDB ве опфати.

Заклучок:

Севкупно, ако барате моќна и разноврсна група алатки за дебагирање процеси на повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од WinGDB! Со својата беспрекорна интеграција во Visual Studio IDE и поддршка за локално и далечинско дебагирање сценарија на различни платформи, вклучително Windows/Linux/Unix/MacOSX итн., овој софтвер ќе ви помогне да го рационализирате вашиот развојен процес, истовремено обезбедувајќи максимална ефикасност во брзо идентификација на грешки/грешки и лесно!

Целосни спецификации
Издавач WinGDB
Страница на издавачи http://www.wingdb.com
Датум на издавање 2013-06-12
Датум на додавање 2013-06-13
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 3.1
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft Visual Studio 2005 or later
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1461

Comments: