jPortable

jPortable 7 Update 25

Опис

jPortable: Крајното решение за Java Runtime Environment на преносни уреди

Дали сте уморни од тоа да бидете ограничени на користење на одредени софтвери и апликации бидејќи тие бараат опкружување Java runtime? Дали сакате слобода да користите која било апликација или програма што бара Java, дури и кога сте во движење? Не гледајте подалеку од jPortable.

jPortable е програмерска алатка која ви овозможува да носите опкружување со целосни функции Java на вашиот уред со овозможен PortableApps.com. Со jPortable, преносливите апликации кои ја користат околината за извршување на Java, како OpenOffice.org Portable, можат автоматски да работат дури и ако не се инсталирани на локалниот компјутер. JARs може да се извршуваат со помош на нашиот jPortable Launcher.

Но, што точно е Java runtime околина (JRE)? JRE е суштинска компонента за извршување на многу апликации и програми напишани на програмскиот јазик Java. Обезбедува библиотеки и други ресурси потребни за извршување на кодот напишан на овој јазик. Без него, многу програми едноставно нема да работат.

Традиционално, инсталирањето на JRE бара административни права и може да се направи само на одредени машини. Ова им отежна на корисниците на кои им требаше пристап до овие програми, но немаа администраторски привилегии или работеа од различни уреди. Тоа е местото каде што доаѓа jPortable - им овозможува на корисниците лесно да додадат JRE на нивниот пренослив уред без да им требаат администраторски права или да инсталираат нешто локално.

Една од најголемите предности на користењето на jPortable е неговата компатибилност со апликации во формат PortableApps.com како OpenOffice.org Portable. Ова значи дека корисниците можат да ги искористат сите придобивки од пристапот до овие апликации без да се грижат дали имаат пристап до локална JVM (Java Virtual Machine) или не.

Друга одлична карактеристика на jPortable е неговата леснотија на користење - едноставно преземете ја и инсталирајте ја на вашиот пренослив уред и започнете да ја активирате секоја апликација за која е потребен JRE веднаш! Нема потреба од комплицирани процеси на поставување или дополнителни инсталации - сè работи беспрекорно надвор од кутијата.

Вреди да се напомене дека Firefox моментално бара локален JVM за да функционира правилно со jPortable; сепак, нашиот тим активно работи на решавање на овој проблем, затоа останете во тек!

Накратко, ако барате лесно за користење решение за носење на вашиот личен JRE каде и да одите, тогаш не гледајте подалеку од jPortable! Со неговата компатибилност со популарните апликации како OpenOffice.org Пренослива и беспрекорна интеграција во вашиот постоечки работен тек, нема причина да не ја пробате оваа моќна алатка денес!

Целосни спецификации
Издавач PortableApps
Страница на издавачи http://portableapps.com/
Датум на издавање 2013-06-20
Датум на додавање 2013-06-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 7 Update 25
Барања за ОС Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1398

Comments: