Emma Parental Control

Emma Parental Control 1.0

Windows / Emma Parental and Guard / 745 / Целосни спецификации
Опис

Ема Родителска контрола: Крајното решение за чување на вашите деца безбедно на интернет

Како родител, сакате да се осигурате дека вашите деца се безбедни додека користат интернет. Со зголемениот број на онлајн закани и несоодветна содржина достапна на интернет, може да биде предизвик да се следи што прават вашите деца на интернет. Тоа е местото каде што доаѓа Ема родителска контрола.

Emma Parental Control е моќен софтвер дизајниран да им помогне на родителите да ги следат активностите на нивните деца додека го користат нивниот компјутер. Ви овозможува да ги следите апликациите и веб-локациите до кои пристапува вашето дете, како и да гледате детална статистика за неговото однесување на интернет.

Со Emma Parental Control, можете да поставите правила и ограничувања за тоа што вашето дете може да пристапи онлајн. Можете да блокирате одредени веб-локации или апликации кои сметате дека се несоодветни или да го ограничите времето што го поминуваат на одредени активности. На овој начин, можете да се погрижите вашето дете да не биде изложено на каква било штетна содржина или да поминува премногу време играјќи игри наместо да учи.

Една од најдобрите работи за Ема родителска контрола е неговата лесна употреба. За разлика од другиот софтвер за родителска контрола кој бара сложени конфигурации и инсталации, Emma Parental Control е едноставен за поставување и употреба. Сè што треба да направите е да креирате сметка на веб-страницата на Ема, да го инсталирате софтверот на компјутерот на вашето дете и да започнете да ги следите неговите активности од далечина.

Откако ќе се инсталира, Emma Parental Control работи тивко во заднина без да влијае на перформансите на вашиот компјутер или да го успори. Можете да пристапите до сите статистички извештаи од кој било компјутерски прелистувач со интернет конекција во секое време.

Клучни карактеристики:

1) Следење на апликации: со овозможена оваа функција, родителите ќе можат да видат кои апликации често ги користат нивните деца.

2) Следење на веб-страница: Родителите исто така ќе можат да видат на кои веб-локации им пристапиле нивните деца.

3) Управување со времето: Родителите ќе можат да ограничат колку долго децата поминуваат користејќи одредени апликации/веб-страници.

4) Далечински пристап: Родителите ќе имаат далечински пристап од каде било со интернет конекција.

5) Лесна инсталација и конфигурација

Придобивки:

1) Мир на умот - Знаењето кои сајтови/апликации ги посетуваат децата дава мир на умот

2) Заштитете ги децата од штетна содржина - блокирајте ги сајтовите/апликациите што се сметаат за несоодветни

3) Следете го времето на екранот - Ограничете го времето поминато на екранот за здрави навики

4) Лесен за користење - Не е потребна сложена конфигурација

Заклучок:

Како заклучок, ако барате сигурно решение за родителска контрола кое нуди сеопфатни можности за следење без да се загрозат перформансите или леснотијата на користење, тогаш не гледајте подалеку од Ема родителска контрола! Со своите моќни карактеристики како што е следењето на апликациите; следење на веб-страница; контроли за управување со времето; можности за далечински пристап; лесен процес на инсталација и конфигурација - овој софтвер има сè што е потребно за да ги заштити децата додека користат компјутери дома!

Целосни спецификации
Издавач Emma Parental and Guard
Страница на издавачи http://www.emmaparental.com/page.php
Датум на издавање 2013-06-24
Датум на додавање 2013-06-24
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Родителска контрола
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 745

Comments: