install4j (64-bit)

install4j (64-bit) 5.1.6

Windows / ej-technologies / 397 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте програмер кој бара лесен за користење инсталатер кој може да произведе природни фрлачи и инсталатери за сите главни платформи? Не гледајте подалеку од install4j (64-битни). Овој Java-инсталатер со повеќе платформи нуди интуитивен GUI што го олеснува брзото дефинирање на инсталационите проекти. Плус, со вклучен компајлер на командната линија и интеграција за Apache ANT, имате флексибилност да го прилагодите процесот на инсталација по потреба.

Една од клучните придобивки од користењето на install4j е неговата способност да креира природни фрлачи и инсталатери. Ова значи дека вашиот софтвер ќе биде инсталиран на начин што им е познат на корисниците на нивните соодветни платформи, без разлика дали користат Windows, Mac OS X или Linux. Домашните фрлачи обезбедуваат и подобри перформанси и стабилност во споредба со другите типови фрлачи.

Друга предност на користењето на install4j е неговиот интуитивен GUI. Со овој интерфејс, можете лесно да го дефинирате вашиот проект за инсталација со влечење и пуштање датотеки на своето место. Можете исто така да приспособите различни аспекти на процесот на инсталација како што се создавање кратенки или додавање записи во регистарот.

За понапредните корисници кои претпочитаат алатки за командна линија или сакаат поголема контрола врз нивните инсталации, install4j вклучува компајлер на командната линија, како и интеграција со Apache ANT. Ова ви овозможува да го автоматизирате вашиот процес на градење и да креирате сопствени скрипти за инсталирање на вашиот софтвер.

Покрај овие карактеристики, install4j нуди и поддршка за различни технологии како што се пакетите JavaFX и JRE. Можете дури и да креирате повеќеплатформски инсталации кои вклучуваат и 32-битни и 64-битни верзии на вашиот софтвер.

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за инсталирање која поддржува повеќе платформи и обезбедува опции за прилагодување, тогаш не гледајте подалеку од install4j (64-битна). Со својот интуитивен графички интерфејс и флексибилните алатки за командна линија, тој е совршен избор за програмери кои сакаат целосна контрола врз нивниот процес на инсталација, а сепак обезбедуваат беспрекорно искуство за крајните корисници низ различни оперативни системи.

Целосни спецификации
Издавач ej-technologies
Страница на издавачи http://www.ej-technologies.com/
Датум на издавање 2013-06-25
Датум на додавање 2013-06-26
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Толкувачи и компајлери
Верзија 5.1.6
Барања за ОС Windows Vista, Windows Server 2003 x64 R2, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Java Runtime Environment 1.6 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 397

Comments: