GeoServer Portable

GeoServer Portable 2.3.3

Опис

GeoServer Portable: Врвен образовен софтвер за управување со геопросторни податоци

Дали барате моќен и флексибилен софтверски сервер кој ви овозможува лесно да ги прегледувате и уредувате геопросторните податоци? Не гледајте подалеку од GeoServer Portable, образовниот софтвер базиран на Java што го револуционизира начинот на кој управуваме со просторните информации.

Со GeoServer Portable, можете да креирате мапи во различни излезни формати користејќи отворени стандарди поставени од Open Geospatial Consortium (OGC). Ова значи дека вашите мапи не се само визуелно зачудувачки, туку и многу интероперабилни, што овозможуваат беспрекорно споделување податоци низ различни платформи и апликации.

Една од клучните карактеристики на GeoServer Portable е неговата имплементација на стандардот Web Map Service (WMS). Ова ви овозможува да креирате мапи на барање, што ви дава голема флексибилност при креирањето на мапи. Можете да ги приспособите вашите карти за да одговараат на вашите специфични потреби, без разлика дали станува збор за додавање слоеви или менување бои.

Друга одлична карактеристика на GeoServer Portable е неговата интеграција со OpenLayers, бесплатна библиотека за мапирање. Со оваа интеграција, генерирањето мапи станува брзо и лесно. Не ви се потребни никакви специјализирани знаења или вештини за да креирате убави и информативни мапи.

GeoServer Portable е изграден на Geotools, Java GIS пакет со отворен код. Ова значи дека ја има целата моќ и функционалност на традиционалниот ГИС софтвер, но без никакви такси или ограничувања за лиценцирање. Имате целосна контрола врз тоа како користите GeoServer Portable и какви податоци прикажувате.

Една од најимпресивните работи за GeoServer Portable е неговата способност да се поврзе со популарни апликации за мапирање како што се Google Maps, Google Earth, Yahoo Maps и Microsoft Virtual Earth. Ова значи дека вашите просторни информации може беспрекорно да се прикажуваат на овие платформи без никаква дополнителна работа од ваша страна.

Покрај поврзувањето со популарните апликации за мапирање, GeoServer Portable може да се поврзе и со традиционалните GIS архитектури како што е ESRI ArcGIS. Ова го прави идеален избор за организации кои веќе имаат воспоставено работни текови на ГИС, но сакаат поголема флексибилност во начинот на управување со нивните просторни податоци.

Без разлика дали сте студент кој учи за управување со геопросторни податоци или професионалец кој работи во областа на ГИС, GeoServer Portable има што да им понуди на сите. Неговиот интуитивен интерфејс го прави лесен за користење дури и ако немате претходно искуство со GIS софтверот.

Па зошто да чекаме? Преземете го GeoServer Portable денес и почнете да ги истражувате сите негови неверојатни карактеристики!

Целосни спецификации
Издавач GeoServer
Страница на издавачи http://geoserver.org/display/GEOS/Welcome
Датум на издавање 2013-06-27
Датум на додавање 2013-06-27
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 2.3.3
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 282

Comments: