BitRock InstallBuilder Enterprise

BitRock InstallBuilder Enterprise 8.6

Опис

BitRock InstallBuilder Enterprise е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите да креираат вкрстени-платформски инсталатери за Windows, KDE, Gnome и Aqua. Со својот интуитивен интерфејс и лесна за употреба GUI околина, BitRock InstallBuilder Enterprise им олеснува на програмерите да креираат инсталатери со мајчин изглед кои се оптимизирани по големина и брзина.

Една од клучните придобивки од користењето на BitRock InstallBuilder Enterprise е неговата способност да го намали времето за преземање, стартување и инсталација. Генерираните инсталатери се самостојни извршни датотеки со една датотека, без надворешни зависности или минимални трошоци. Ова значи дека корисниците можат брзо и лесно да го инсталираат вашиот софтвер без да се грижат за преземање дополнителни датотеки или да чекаат долги процеси на инсталација.

Друга предност на користењето на BitRock InstallBuilder Enterprise е неговата поддршка за повеќе платформи. Без разлика дали развивате софтвер за системи базирани на Windows или Linux како KDE или Gnome, BitRock InstallBuilder Enterprise обезбедува интуитивен интерфејс на сите платформи. Ова значи дека дури и корисниците без искуство со Linux можат лесно да се движат низ инсталаторот и да го активираат вашиот софтвер за кратко време.

Покрај неговиот кориснички интерфејс, BitRock InstallBuilder Enterprise вклучува и напредни функции како интеграција на контрола на изворот, алатки за соработка за развој, рачно прилагодување проекти или користење на надворешни скрипти. Интерфејсот на командната линија ви овозможува да го автоматизирате процесот на градење за да можете да се фокусирате на развојот на вашиот софтвер наместо да се грижите за процесот на инсталација.

Другите функции вклучени во BitRock InstallBuilder Enterprise вклучуваат поддршка за градење на повеќе платформи што им овозможува на програмерите да ги градат своите апликации на која било платформа што ќе ја изберат; Генерирање RPM (Red Hat Package Manager) кое го поедноставува управувањето со пакети на системи базирани на Red Hat; Генерирање DEB (Debian Package Manager) кое го поедноставува управувањето со пакети на системи базирани на Debian; Формат на проектот XML кој поддржува интеграција на контрола на изворот, како и алатки за соработка за развој.

Севкупно, ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка која ќе ви помогне брзо и лесно да креирате инсталатери меѓу-платформи, тогаш не гледајте подалеку од BitRock InstallBuilder Enterprise! Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции како интеграција на контрола на изворот и автоматизирани процеси на градење, сигурно ќе ви го олесни животот и ќе ви помогне да испорачате висококвалитетни софтверски производи побрзо од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач BitRock
Страница на издавачи http://www.bitrock.com
Датум на издавање 2013-06-30
Датум на додавање 2013-07-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за инсталација на софтвер
Верзија 8.6
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows Me, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1823

Comments: