HttpWatch Professional Edition

HttpWatch Professional Edition 9.0.9

Windows / Neumetrix Limited / 4084 / Целосни спецификации
Опис

HttpWatch Professional Edition е моќна екстензија на прелистувачот што ви овозможува да го следите и анализирате сообраќајот HTTP и HTTPS од Internet Explorer. Со овој софтвер, можете брзо да дебагирате, поправате и оптимизирате вашата веб-локација со стекнување увид во заглавијата, колачињата, статусните шифри, компресија, содржина и повеќе додека прелистувате веб-локација.

Овој софтвер е дизајниран за веб-програмери кои треба да решаваат проблеми со нивните веб-локации или да ги оптимизираат за подобри перформанси. HttpWatch Professional Edition обезбедува детални информации за секое барање направено од вашиот прелистувач, вклучувајќи ја бараната URL-адреса, времето на одговор, кодот за статус вратен од серверот и многу повеќе.

Една од клучните карактеристики на HttpWatch Professional Edition е неговата способност да прикажува HTTPS барања. Ова значи дека дури и ако вашата веб-локација користи SSL шифрирање (што го прават повеќето модерни веб-локации), сепак можете да го видите целиот сообраќај што оди напред и назад помеѓу вашиот прелистувач и серверот.

Друга важна карактеристика на HttpWatch Professional Edition е неговата поддршка за HTTP компресија. Ова значи дека ако вашата веб-локација користи компресија за да ја намали големината на датотеките (што го прават повеќето модерни веб-локации), сепак можете да ги видите сите компресирани податоци во HttpWatch.

HttpWatch обезбедува и графикони за време на нивоа на страници и барања кои ви овозможуваат да видите колку време е потребно за вчитување на секоја страница или барање. Оваа информација може да се користи за да се идентификуваат бавно вчитување страници или барања кои може да предизвикаат проблеми со перформансите на вашата страница.

Покрај овие карактеристики, HttpWatch Professional Edition вклучува и самостоен прегледувач на датотеки за евиденција кој ви овозможува да ги прегледувате HTTP дневниците без отворен Internet Explorer. Ова го олеснува споделувањето на датотеките за евиденција со други членови на тимот кои можеби немаат пристап до Internet Explorer.

HttpWatch поддржува и автоматско снимање што значи дека ќе започне да снима податоци штом ќе го отворите Internet Explorer. Не треба рачно да започнувате со снимање секој пат кога сакате да снимате податоци - едноставно отворете го IE и оставете HttpWatch да си ја заврши работата!

Ако ви треба уште понапредна функционалност од HttpWatch Professional Edition, тогаш достапни се неколку опции за автоматизација, вклучително и API за. NET програмери, како и поддршка за интеграција на Selenium WebDriver.

Конечно, кога ќе дојде време да ги споделите вашите наоди со другите во вашиот тим или со клиенти надвор од вашата организација - HttpWatch поддржува извоз на податоци во формат CSV (за употреба во Excel), формат HAR (за употреба во други алатки како Fiddler) или XML формат (за сопствени интеграции).

Севкупно - ако барате моќна алатка која ќе помогне да се насочат напорите за отстранување грешки при оптимизирање на перформансите на веб-страницата, тогаш не гледајте подалеку од професионалното издание на HttpWatch!

Целосни спецификации
Издавач Neumetrix Limited
Страница на издавачи http://www.httpwatch.com
Датум на издавање 2013-07-15
Датум на додавање 2013-07-16
Категорија Прелистувачи
Под категорија Додатоци и приклучоци на Internet Explorer
Верзија 9.0.9
Барања за ОС Windows XP/Vista/7/8
Барања Internet Explorer 6.0 - 10 or Mozilla Firefox 10.0 - 22.0
Цена $395
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 4084

Comments: