SmartGit/Hg Portable

SmartGit/Hg Portable 4.6.1

Опис

SmartGit/Hg Portable: Крајниот графички клиент за системи за контрола на верзии

Ако сте програмер, знаете колку е важно да имате сигурен систем за контрола на верзии. Git, Mercurial и SVN се некои од најпопуларните системи за контрола на верзии со отворен код што ги користат програмерите ширум светот. Сепак, управувањето со овие системи може да биде предизвик без соодветни алатки.

Таму доаѓа SmartGit/Hg Portable. Тоа е графички клиент кој им помага на програмерите лесно да управуваат со нивните складишта Git, Mercurial и SVN. Без разлика дали сте нов за контрола на верзијата или искусен корисник, SmartGit/Hg Portable има сè што ви треба за да започнете брзо и да станете попродуктивни.

Ефикасен кориснички интерфејс

Една од истакнатите карактеристики на SmartGit/Hg Portable е неговиот ефикасен кориснички интерфејс. Софтверот е дизајниран имајќи ги предвид и почетниците и напредните корисници. Почетниците ќе го ценат интуитивниот интерфејс што го олеснува навигацијата низ складиштата и извршувањето на основните задачи како што се извршување промени или создавање гранки.

Напредните корисници ќе ги ценат моќните функции што им овозможуваат да работат поефикасно. На пример, SmartGit/Hg Portable поддржува подмодули кои го олеснуваат управувањето со сложени проекти со повеќе зависности. Исто така, има управување со скривалиште кое им овозможува на корисниците привремено да ги зачувуваат промените без да ги извршуваат.

Управување со далечински управувач

SmartGit/Hg Portable исто така нуди робусни способности за управување со далечински управувачи кои им овозможуваат на програмерите лесно да работат заеднички на проекти на различни локации или тимови. Со оваа функција, корисниците можат да додаваат далечински складишта од други членови на тимот или организации со кои соработуваат.

Управување со ознаки и филијали

Друга суштинска карактеристика на SmartGit/Hg Portable се неговите способности за управување со ознаки и гранки кои им олеснуваат на програмерите прецизно да следат различни верзии на нивната база на кодови со текот на времето.

Напредна поддршка за SVN

Конечно, ако вашиот проект користи Subversion (SVN), тогаш ќе бидете задоволни од тоа колку добро SmartGit/HG се справува и со овој систем! Со напредна поддршка за SVN операции како што се следење на спојување или решавање конфликти - нема потреба од посебни алатки кога го користите овој софтвер!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате се-во-едно решение за управување со вашите складишта Git/Mercurial/SVN - не гледајте подалеку од пренослив SmartGit/HG! Овој софтвер обезбедува се што е потребно и за почетниците и за напредните корисници; од ефикасен дизајн на кориснички интерфејс преку робусно управување со далечински управувач до ракување со ознаки/гранки плус целосна поддршка дури и кога работите на проекти базирани на Subversion!

Целосни спецификации
Издавач SyntEvo
Страница на издавачи http://www.syntevo.com/
Датум на издавање 2013-07-17
Датум на додавање 2013-07-18
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за изворен код
Верзија 4.6.1
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows 7, Windows 8
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 897

Comments: