OpenGeo Suite Enterprise

OpenGeo Suite Enterprise 3.1

Опис

OpenGeo Suite Enterprise е моќен образовен софтвер кој ја обединува OpenGeo Architecture во единствен интегриран софтверски пакет кој лесно се инсталира. Овој софтвер е дизајниран да им обезбеди на корисниците моќни Javascript компоненти за богати апликации за мапирање, со документација, примери и примероци на апликации.

Со поддршка за широк спектар на клиенти преку голем број на OGC услуги (WMS, WFS, WCS), плочки (Google, Bing, WMTS, TMS, WMS-C) и формати (KML, PDF, SVG, GML, GeoJSON, CSV), OpenGeo Suite Enterprise нуди неспоредливо ниво на флексибилност и разновидност. Без разлика дали работите на мал проект или управувате со големи апликации на ниво на претпријатие, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата.

Една од клучните карактеристики на OpenGeo Suite Enterprise се неговите ефикасни способности за растерско објавување. Со поддршка за формати GeoTIFF, ArcGrid, GTOPO30, DTED, ERDASImg, MrsID, JP2000 и ECW (потребна е дополнителна лиценца), овој софтвер го олеснува објавувањето на висококвалитетни растерски податоци брзо и лесно.

Покрај неговите моќни способности за мапирање, OpenGeo Suite Enterprise вклучува и напредни алатки за управување и анализа на податоци. Со поддршка за мозаици и пирамиди од различни формати, можете лесно да управувате со големи збирки на податоци без да ги жртвувате перформансите или точноста.

Без разлика дали сте едукатор кој сака да ги научи учениците за ГИС технологијата или организација на ниво на претпријатие што сака да управува со комплексни збирки на геопросторни податоци, OpenGeo Suite Enterprise има се што ви треба за да успеете. Со својот интуитивен интерфејс, лесни за употреба алатки и сеопфатна документација, овој софтвер е совршен избор за секој што сака да ги подигне своите геопросторни проекти на следното ниво.

Клучни карактеристики:

1) Моќни Javascript компоненти: OpenGeo Suite Enterprise им овозможува на корисниците пристап до моќни Javascript компоненти кои го олеснуваат создавањето богати апликации за мапирање брзо и лесно.

2) Поддршка за повеќе клиенти: Овој софтвер поддржува широк спектар на клиенти преку неколку OGC услуги, плочки и формати, што го прави едно од најразновидните GIS решенија достапни денес.

3) Ефикасно растерско објавување: со поддршка за повеќе растерски формати, вклучувајќи GeoTIFF, ArcGrid, GTOPO30, DTED, ERDASImg, MrsID, Jp2000 и ECW (потребна е дополнителна лиценца), овој софтвер го олеснува објавувањето на висококвалитетни растерски податоци брзо и ефикасно .

4) Напредни алатки за управување со податоци: OpenGeo Suite Enterprise вклучува напредни алатки за управување со големи збирки на податоци, што го прави идеален за организации на ниво на претпријатие кои се занимаваат со сложени множества на геопросторни податоци.

5) Сеопфатна документација: Овој софтвер доаѓа во комплет со сеопфатна документација што го олеснува брзото започнување дури и на почетниците.

Придобивки:

1) Лесен процес на инсталација: Процесот на инсталација е јасен, лесните за следење инструкциите го прават започнувањето брзо и едноставно.

2) Разновидно решение: Способноста да се работи на повеќе платформи, повеќе клиенти и повеќе типови датотеки значи дека ова решение може да се користи во речиси секоја ситуација кога е потребна ГИС технологија.

3) Ефективно решение: рентабилноста на овој производ во споредба со другите слични производи на пазарот е атрактивна опција за оние кои сакаат квалитетно ГИС-решение без да ја нарушат работата

4 ) Кориснички интерфејс: корисничкиот интерфејс и интуитивниот дизајн го прават овој софтвер лесна дури и за почетници

5 ) Сеопфатни ресурси за обука: достапноста на сеопфатни ресурси за обука значи дека корисниците можат да се вратат и да трчаат брзо и лесно

Заклучок:

Overall,theOpenGeoSuteEnterpriseisapowerfuleducationalsoftwarethatprovidesuserswithpowerfulmappingcapabilities,dataanalysisandmanagementtools.Theabilitytoworkacrossmultipleplatforms,multipleclientsandmultiplefiletypesmakesthisproductanattractiveoptionforanyoneinneedofaqualityGISsolution.Withitsuser-friendlyinterface,easyinstallationprocess,cost-effectivenessandcomprehensivedocumentation,it'sno wonderwhyso many peoplearechoosingOpenGeoSuteEnterpriseastheirgo-tosoftwareforsuccessfulgeospatialprojects.Ifyou'relookingforacomprehensiveGISsolutionthatdeliversresultslooknofurtherthantheOpenGeoSuteEnterprise!

Целосни спецификации
Издавач Boundless
Страница на издавачи http://openplans.org/
Датум на издавање 2013-07-19
Датум на додавање 2013-07-19
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 3.1
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1449

Comments: