VisualGDB

VisualGDB 4.0

Опис

VisualGDB е моќна софтверска алатка која ги проширува можностите на Visual Studio, дозволувајќи им на програмерите да градат вградени и Linux апликации користејќи GCC и да ги дебагираат со помош на GDB. Оваа алатка за развивачи е дизајнирана да го направи процесот на градење и дебагирање апликации полесен, побрз и поефикасен.

Со VisualGDB, програмерите можат да ги искористат предностите и од локалното дебагирање (со користење на вграден симулатор) и од далечинското дебагирање (работи GDB на машина на Linux преку мрежа). Ова значи дека можете да ја дебагирате вашата апликација во реално време, без разлика каде таа работи. Без разлика дали работите на вграден систем или на Linux машина, VisualGDB ве покрива.

Една од клучните карактеристики на VisualGDB е неговата способност беспрекорно да внесува директориуми од Linux машините во Visual Studio. Ова значи дека програмерите можат да го користат IntelliSense со овие директориуми исто како и со кој било друг директориум во нивниот проект. Ова го олеснува работењето со сложени проекти кои бараат повеќе директориуми за вклучување.

VisualGDB, исто така, вклучува поддршка за напредни функции како дебагирање со повеќе јадра, што им овозможува на програмерите да дебагираат повеќе нишки истовремено. Дополнително, поддржува сопствени системи за градење како CMake и Makefiles, така што програмерите можат да ги користат нивните омилени алатки без да мора да се префрлаат помеѓу различни средини.

Друга одлична карактеристика на VisualGDB е неговата поддршка за вкрстено компајлирање. Со овозможена оваа функција, програмерите можат да составуваат код за различни платформи без да мора да се префрлаат помеѓу различни развојни околини или алатки. Ова го олеснува развојот на апликации за повеќе платформи одеднаш.

Генерално, ако барате моќна алатка за развивачи што ќе ви помогне да изградите подобри апликации побрзо од кога било досега, тогаш не гледајте подалеку од VisualGDB. Со своите напредни функции и беспрекорна интеграција со Visual Studio, оваа софтверска алатка сигурно ќе стане суштински дел од вашиот развојен работен тек.

Целосни спецификации
Издавач Sysprogs UG
Страница на издавачи http://sysprogs.com/
Датум на издавање 2013-08-08
Датум на додавање 2013-08-08
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft Visual Studio
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 683

Comments: