IDAutomation Barcode ActiveX Control

IDAutomation Barcode ActiveX Control 11.03

Windows / IDAutomation / 12865 / Целосни спецификации
Опис

IDAutomation Barcode ActiveX Control е моќна алатка за развивачи која им овозможува на корисниците лесно да генерираат баркодови во различни апликации на Microsoft, вклучувајќи Access, Excel, Infopath, Internet Explorer, Visual Basic, Visual FoxPro и C++. Оваа висококвалитетна ActiveX Control е дизајнирана да им овозможи на корисниците непречено искуство при креирањето баркодови за нивните проекти.

Една од клучните карактеристики на IDAutomation Barcode ActiveX Control е нејзиниот напреден DLL креиран во C++ ATL. За разлика од OCX-контролата која бара повеќе датотеки и зависности за ефикасно да работи, овој единствен DLL работи ефикасно без никакви зависности од времето на работа. Ова им олеснува на програмерите да ја интегрираат контролата во нивните проекти без да се грижат за проблеми со компатибилноста или проблеми со изведбата.

Пакетот за преземање вклучува примери за Excel, Access, Internet Explorer и VB 6. Дополнително, вклучен е и пример за Генератор на слики заедно со изворниот код на Visual Basic за него. Ова им обезбедува на програмерите сеопфатен сет на алатки што можат да ги користат за да креираат сопствени решенија за баркод приспособени конкретно на нивните потреби.

IDAutomation Barcode ActiveX Control поддржува неколку линеарни и дводимензионални типови баркодови, вклучувајќи код 39 (исто така познат како код 3 од 9), проширен код 39 (исто така познат како код 3 од 9 продолжен), USS код 128 (исто така познат како GS1-128 ), Испреплетени 2 од 5 (ITF), LOGMARS (исто така познат како Codabar), EAN-128 (исто така познат како GS1-128), UPC-A (универзален код на производ-A), UPC-E (универзален код на производ-E ), симбологија на баркод MSI Plessey, EAN-8, EAN-13, Code11, Code93 Industrial2of5 USPS Интелигентна пошта Postnet Planet OneCode PDF417 Aztec Data Matrix ECC200 MaxiCode итн.

Со поддршката на IDAutomation Barcode ActiveX Control за овие популарни типови баркодови и неговата леснотија на користење во повеќе апликации на Microsoft како што се Access или Excel; програмерите можат брзо да создадат бар-кодови со професионален изглед кои ги задоволуваат индустриските стандарди додека заштедуваат време на напорите за развој.

Во прилог на неговиот робустен сет на функции и леснотијата на користење во повеќе апликации на Microsoft; IDAutomation Barcode ActiveX Control исто така вклучува потпишана датотека DLL и CAB која може да се користи во формите IE (Internet Explorer) и InfoPath. Потпишаната датотека CAB гарантира дека контролата ќе работи беспрекорно во овие средини без никакви безбедносни предупредувања или предупредувања од оперативниот систем Windows.

Генерално, IDAutomation Barcode ActiveX Control им нуди на програмерите лесно за користење решение за генерирање висококвалитетни баркодови во различни апликации на Microsoft, како што се Access или Excel, истовремено обезбедувајќи им ги сите потребни алатки потребни за време на процесот на развој. Напредниот DLL на софтверот создаден во C++ ATL обезбедува ефикасна изведба без никакви зависности од времето на работа, што им го олеснува од кога било досега за програмерите кои сакаат беспрекорна интеграција во нивните проекти!

Целосни спецификации
Издавач IDAutomation
Страница на издавачи http://www.idautomation.com/
Датум на издавање 2013-08-12
Датум на додавање 2013-08-12
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 11.03
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 12865

Comments: