Cygwin (64-bit)

Cygwin (64-bit) 1.7.24

Windows / Cygnus Solutions / 47147 / Целосни спецификации
Опис

Cygwin (64-битна) е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите околина слична на Linux на Windows. Оваа збирка алатки е дизајнирана да им даде на корисниците можност да работат со апликации и алатки базирани на Linux на нивните Windows машини, што ја прави суштинска алатка за програмерите кои треба да работат на повеќе платформи.

Во неговото јадро, Cygwin (64-битна) е DLL-датотека наречена cygwin1.dll која делува како слој на Linux API. Овој слој обезбедува значителна функционалност од Linux API, дозволувајќи им на програмерите да користат многу исти команди и алатки што би ги користеле во традиционалната околина на Linux. Со Cygwin (64-битни), корисниците можат да пристапат до популарните програмски јазици како Python, Perl, Ruby и многу повеќе.

Една од клучните придобивки од користењето на Cygwin (64-битна) е неговата компатибилност со сите неодамнешни комерцијално објавени x86 32-битни и 64-битни верзии на Windows. Ова значи дека без оглед на тоа која верзија на Windows ја користите на вашиот уред, сепак можете да ги искористите сите функции што ги нуди оваа моќна софтверска алатка.

Cygwin (64-битен) исто така е опремен со обемна библиотека на претходно изградени пакети кои им олеснуваат на програмерите веднаш да започнат. Овие пакети вклучуваат сè, од компајлери и дебагери до уредувачи на текст и системи за контрола на верзии.

Друга одлична карактеристика што ја нуди Cygwin (64-битна) е неговата способност да се интегрира беспрекорно со други развојни алатки како Visual Studio Code или Eclipse. Ова им олеснува на програмерите кои веќе ги користат овие алатки во нивниот работен тек да го вклучат Cygwin во нивното постоечко поставување без да мора да учат нови работни текови или процеси.

Покрај неговата компатибилност со различни верзии на Windows и можностите за интеграција со други развојни алатки, Cygwin (64-битни) нуди и одлични перформанси при извршување на сложени апликации или извршување задачи со интензивни ресурси. Неговиот ефикасен систем за управување со меморијата гарантира дека дури и големите проекти се одвиваат непречено, без никакво задоцнување или забавување.

Севкупно, ако барате моќна алатка за програмери која ви овозможува беспрекорно да работите на повеќе платформи, истовремено обезбедувајќи одлични перформанси и можности за интеграција - не гледајте подалеку од Cygwin (64-битни). Со својата обемна библиотека на претходно изградени пакети и компатибилност низ различни верзии на Windows - оваа софтверска алатка има сè што ви треба како развивач!

Целосни спецификации
Издавач Cygnus Solutions
Страница на издавачи http://www.cygwin.com/
Датум на издавање 2013-08-16
Датум на додавање 2013-08-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 1.7.24
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 22
Вкупно преземања 47147

Comments: