Aptana Studio

Aptana Studio 3.4.2

Опис

Аптана Студио: Крајниот IDE со отворен код за веб-програмери

Дали сте веб-развивач кој бара ефикасна и моќна интегрирана развојна средина (IDE) која ќе ви помогне да креирате неверојатни веб-апликации? Не гледајте подалеку од Aptana Studio, IDE со отворен код базиран на Eclipse кој е специјално дизајниран за програмирање и креирање веб-апликации.

Со Aptana Studio, можете да ги искористите предностите на бројните функции што се направени за да помогнат во програмирањето. На пример, функцијата за помош на кодот дава совети и совети за ознаки и синтакса, што го олеснува пишувањето чист код. Дополнително, алатката за дебагер има за цел да открие и наведе можни грешки во вашиот код за да можете брзо да ги поправите.

Една од најимпресивните карактеристики на Aptana Studio е неговиот интегриран прелистувач за преглед. Ова им овозможува на програмерите да видат како нивната апликација ќе изгледа во реално време без да мора да се префрлаат помеѓу различни програми или прелистувачи. Прелистувачот за преглед поддржува популарни прелистувачи како Firefox и Internet Explorer.

Aptana Studio поддржува и вообичаени јазици за кодирање на веб-апликации како што се JavaScript, AJAX, PHP, Ruby on Rails, како и HTML и CSS. Ова значи дека програмерите можат да користат една програма наместо повеќе кога работат со различни јазици.

Но, она што го издвојува Aptana Studio од другите IDE е неговата способност да развива апликации и програми за Apple iPhone. Со оваа одлика, програмерите можат да креираат мобилни апликации користејќи HTML5 технологија што го олеснува создавањето апликации меѓу-платформи со леснотија.

Во прилог на овие карактеристики споменати погоре, има многу повеќе причини зошто Aptana Studio треба да биде вашиот IDE:

- Приспособлив интерфејс: можете да го прилагодите интерфејсот според вашите преференции со додавање или отстранување панели.

- Интеграција на Git: Можете лесно да управувате со вашите складишта на Git во рамките на Aptana Studio.

- Поддршка за FTP/SFTP: можете да испраќате датотеки директно од програмата користејќи FTP/SFTP протоколи.

- Емулатор на терминал: не мора да ја напуштате програмата кога ги извршувате алатките од командната линија бидејќи има вграден емулатор на терминал.

- Проширливост: Има многу достапни приклучоци кои ја прошируваат функционалноста надвор од она што доаѓа надвор од кутијата со Aptana Studio.

Генерално, ако барате се-во-едно решение за лесно развивање на веб-апликации додека сеуште имате пристап до напредни функции како алатки за дебагирање или можности за развој на мобилни апликации, тогаш не гледајте подалеку од студиото Aptana!

Целосни спецификации
Издавач Aptana
Страница на издавачи http://aptana.com/
Датум на издавање 2013-08-19
Датум на додавање 2013-08-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 3.4.2
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 17
Вкупно преземања 44328

Comments: