ICMP ActiveX Control

ICMP ActiveX Control 5.0.0.3

Windows / Magneto Software / 7594 / Целосни спецификации
Опис

ICMP ActiveX Control - врвна алатка за дијагностицирање и решавање проблеми на мрежа за програмери

Дали сте програмер што бара моќна алатка која ќе ви помогне да дијагностицирате, решавате проблеми и надгледувате мрежи? Не гледајте подалеку од ICMP ActiveX Control! Овој разновиден софтвер им овозможува на програмерите лесно да ги интегрираат Ping и Traceroute способностите во нивните апликации. Целосно усогласен со RFC 792, ICMP ActiveX Control е способен за истовремена обработка на повеќе Ping и/или повеќе барања за Traceroute.

Со ICMP ActiveX Control, програмерите можат да ги искористат следниве карактеристики:

- Мрежно дијагностицирање: Брзо идентификувајте ги мрежните проблеми со користење на функцијата Ping за тестирање на поврзувањето помеѓу уредите. Со ICMP ActiveX Control, програмерите можат лесно да ја вклучат оваа функционалност во нивните апликации.

- Решавање проблеми: користете ја функцијата Traceroute за да ги идентификувате мрежните скокови помеѓу уредите. Ова може да биде корисно за идентификување каде се појавуваат проблеми со мрежата.

- Мониторинг: Внимавајте на вашата мрежа со следење на Ping одговорите со текот на времето. Ова може да помогне да се идентификуваат обрасците или трендовите што може да укажуваат на потенцијални проблеми.

ICMP ActiveX Control е компатибилен со која било околина за развој на апликации базирана на Windows, вклучувајќи го и Visual Studio. Доаѓа во комплет со документација, примерок на код и работни демо програми кои ќе ви помогнат да започнете брзо. Дополнително, тој е достапен и во 32-битни и во 64-битни верзии за да се обезбеди компатибилност со вашиот систем.

Без разлика дали развивате нова апликација или додавате функционалност на постоечка, ICMP ActiveX Control е врвната алатка за мрежно дијагностицирање и решавање проблеми. Започнете денес!

Целосни спецификации
Издавач Magneto Software
Страница на издавачи http://www.magnetosoft.com/
Датум на издавање 2013-08-21
Датум на додавање 2013-08-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 5.0.0.3
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 7594

Comments: