OPrint

OPrint 2.0.0.105

Windows / Zero One Technology / 99579 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте уморни од тоа да бидете ограничени на печатење од вашиот iPad, iPhone или iPod Touch само на печатачи компатибилни со AirPrint? Дали сакате да можете да печатите од кој било печатач без да мора да инсталирате апликации или да купите нов печатач AirPrint? Не гледајте подалеку од O'Print - врвниот AirPrint Activator за Windows.

O'Print овозможува вашиот Windows компјутер да стане компатибилен со AirPrint, што значи дека СЕКОЈ постоечки печатач може да се поврзе со Airprint од iPad, iPhone или iPod touch. Покрај основното печатење од Safari, Mail или Photo, O'Print ви овозможува да печатите директно во PDF, па дури и да ги зачувате вашите отпечатоци директно во Dropbox. Без ограничување на клиентот и без ограничување за споделени печатачи, сите iDevices и сите печатачи може да се користат во O'Print.

Па, како функционира? Прво, O'Print ги добива сите печатачи кои се веќе инсталирани на компјутерот со Windows. Следно, корисникот ќе одлучи кои печатачи сака да ги сподели за соодветниот iDevice со едноставно избирање во контролната табла O'Print. Конечно, O'Print ќе ги објави тие споделени печатачи (од Apple Bonjour) и ќе ги прикаже на сите iDevices во истата LAN со Windows PC. Тогаш едноставно воздушен отпечаток од вашиот iPad сега!

Но, што го издвојува O'print од другите решенија за печатење iPad/iPhone? Ајде да споредиме три популарни решенија:

Наједноставното решение е да купите нов печатач компатибилен со Airprint и да го инсталирате на истата LAN како и вашите iDevices. Придобивката од ова решение е едноставна и директна без компјутер, но бара купување на нов печатач што можеби не е изводливо ако имате постоечки ласерски печатач на високо ниво.

Второто решение е користење на апликација Airprint која овозможува лесно печатење, но бара користење само на таа апликација наместо природен мотор за печатење на iDevices што го прави невозможно за повеќето други апликации, а исто така има некои проблеми со компатибилноста со одредени печатачи.

Третото решение е со користење на активатор на airprint како o'print кој ги активира сите инсталирани печатачи на Windows PC, така што секој уред може да печати директно преку нив преку нивниот мајчин мотор за печатење, дозволувајќи им на корисниците пристап преку која било апликација додека бара отворање на компјутер за споделување цели. ова е посоодветно за канцелариска употреба.

Како заклучок: ако барате сигурен начин да поврзете кој било постоечки печатач со вашите уреди со iOS без ограничувања, тогаш не гледајте подалеку од софтверот за активатор на airprints o’prints!

Целосни спецификации
Издавач Zero One Technology
Страница на издавачи http://www.zerone.com.tw/
Датум на издавање 2015-04-22
Датум на додавање 2013-12-09
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за сервер за печатење
Верзија 2.0.0.105
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 34
Вкупно преземања 99579

Comments: