SCADACore Flow Calc

SCADACore Flow Calc 1.0

Опис

SCADACore Flow Calc: Крајниот калкулатор за проток на гас

Ако сте во индустријата за нафта и гас, знаете колку е важно да имате точни пресметки на протокот. Тоа е местото каде што доаѓа SCADACore Flow Calc. Овој моќен софтвер им овозможува на корисниците едноставен за користење калкулатор за проток на гас AGA 3 и AGA 8 кој може да ви помогне да ги добиете најпрецизните можни отчитувања.

SCADACore Flow Calc For Window е поделен во три групи: основна група, напредна група и група состав на гас. Ајде внимателно да ја разгледаме секоја од овие групи.

Основната група

Основната група ги содржи сите најчесто променети параметри на проток кои ќе бидат единствени за секој тест. Ова вклучува работи како притисок, температура и дијаметар на цевката. Со SCADACore Flow Calc, можете лесно да ги внесете овие вредности и да добиете прецизно отчитување на брзината на проток на гас.

Напредната група

Напредната група содржи параметри кои ретко ќе се менуваат откако ќе се постават. Тие вклучуваат работи како грубоста на цевката и факторите за корекција на бројот на Рејнолдс. Иако овие параметри можеби нема да треба често да се прилагодуваат, тие сепак се важни за добивање точни отчитувања со текот на времето.

Групата за состав на гас

Конечно, ја имаме групата состав на гас. Ова им овозможува на корисниците да внесуваат гасни состави за да може да се пресмета компресибилноста на гасот за уште попрецизни отчитувања. Со оваа функција, можете да се осигурате дека вашите пресметки се што е можно попрецизни.

Но, што го издвојува SCADACore Flow Calc од другите калкулатори на проток на пазарот? За почеток, тој е тестиран против сите случаи на тест AGA - што значи дека е ригорозно тестиран за точност под различни услови.

Дополнително, SCADACore Flow Calc е неверојатно лесен за користење - дури и за оние кои можеби немаат долгогодишно искуство со пресметки на проток или софтвер воопшто. Интерфејсот е интуитивен и лесен за навигација, така што секој може брзо да научи како ефикасно да го користи.

Севкупно, ако барате сигурен и лесен за користење калкулатор за проток на гас за вашите деловни или лични потреби - не гледајте подалеку од SCADACore Flow Calc!

Целосни спецификации
Издавач SCADACore
Страница на издавачи http://www.scadacore.com
Датум на издавање 2014-01-16
Датум на додавање 2014-01-16
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Калкулатори
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET 4.5
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 182

Comments: