XLS Processor Engine for Oracle BI Publisher

XLS Processor Engine for Oracle BI Publisher 1.0 build 45

Windows / Innovation Technologies / 681 / Целосни спецификации
Опис

XLS Processor Engine за Oracle BI Publisher е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да дизајнирате шаблони на Microsoft Excel и да креирате извештаи врз основа на овие шаблони во Oracle BI Publisher. Овој софтвер е дизајниран да ги надмине функционалните ограничувања на Oracle BI Publisher, кој не им дозволува на корисниците директно да дизајнираат шаблони на Excel.

Со XLS Processor Engine, можете лесно да креирате сложени извештаи со динамички податоци од вашата база на податоци. Софтверот обезбедува кориснички интерфејс кој ви овозможува да дизајнирате шаблони на Excel користејќи познати алатки и функции. Можете да ги користите постоечките шаблони на Excel или да креирате нови од нула.

Една од клучните придобивки на XLS процесорскиот мотор е неговата способност да внесува постоечки табели од Excel во Word. Ова значи дека можете лесно да ги конвертирате вашите постоечки извештаи во динамични извештаи во Oracle BI Publisher без да морате да ги редизајнирате од нула.

Софтверот обезбедува и напредни функции како што се условно форматирање, графикони и стожерни табели. Овие карактеристики ви овозможуваат да креирате високо приспособени извештаи кои ги задоволуваат вашите специфични деловни потреби.

XLS Processor Engine беспрекорно се интегрира со Oracle BI Publisher, овозможувајќи ви да ги објавувате вашите извештаи во различни формати како PDF, HTML и XML. Софтверот исто така поддржува повеќе јазици и валути, што го прави идеален за бизниси кои работат во различни региони низ светот.

Покрај неговите моќни можности за известување, XLS Processor Engine обезбедува и напредни безбедносни карактеристики како што се шифрирање и заштита со лозинка. Ова осигурува дека вашите чувствителни податоци остануваат безбедни во секое време.

Генерално, XLS Processor Engine за Oracle BI Publisher е суштинска алатка за програмери кои треба да креираат сложени извештаи во рамките на рамката за известување на нивната организација. Неговиот интуитивен интерфејс и напредните функции им олеснуваат на корисниците на сите нивоа на вештини брзо и ефикасно да дизајнираат извештаи со професионален изглед.

Клучни карактеристики:

1) Дизајнирајте шаблони на Microsoft Excel: со XLS процесорски мотор за Oracle BI Publisher, корисниците можат лесно да дизајнираат шаблони на Microsoft Excel користејќи познати алатки и функции.

2) Увезете постојни табели: Софтверот им овозможува на корисниците да увезуваат постоечки табели од Excel во Word.

3) Напредни карактеристики: Достапни се напредни функции како што се условно форматирање, графикони, стожерни табели.

4) Повеќе формати: извештаите може да се објавуваат во различни формати како PDF или HTML.

5) Безбедносни карактеристики: шифрирање и заштита со лозинка се достапни.

Придобивки:

1) Надминете ги функционалните ограничувања: Корисниците можат да ги надминат функционалните ограничувања на издавачот Oracle Bi со директно дизајнирање на Excel листови.

2) Кориснички интерфејс: Интуитивниот интерфејс го олеснува дури и за почетниците

3) Прилагодливи извештаи: Високо приспособливи опции за креирање извештаи

4) Поддршка за повеќе јазици: Поддржува повеќе јазици и валути

5 ) Безбедно ракување со податоци: Напредните безбедносни мерки обезбедуваат безбедно ракување со чувствителни податоци

Целосни спецификации
Издавач Innovation Technologies
Страница на издавачи http://www.xlspe.click
Датум на издавање 2013-09-29
Датум на додавање 2014-02-06
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 1.0 build 45
Барања за ОС Windows XP/2003/Vista/Server 2008/7
Барања None
Цена $249.95
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 681

Comments: