Diamond KeyLock Notifier

Diamond KeyLock Notifier 1.0

Windows / DiamondSoft Technologies / 195 / Целосни спецификации
Опис

Diamond KeyLock Notifier е софтвер за подобрување на работната површина што ги известува корисниците кога ќе се притисне копчето CAPS, NUM или SCROLL. Овој софтвер е особено корисен за корисници кои имаат и жични и безжични тастатури кои немаат индикаторски светла. Diamond KeyLock Notifier е потполно бесплатен и може да се преземе од нашата веб-локација.

Карактеристики:

- Известување: Diamond KeyLock Notifier обезбедува известување секогаш кога ќе се притисне копчето CAPS, NUM или SCROLL. Ова известување се појавува на екранот и исчезнува по неколку секунди.

- Приспособување: Корисниците можат да го прилагодат изгледот на известувањето со избирање од различни бои и фонтови.

- Звучно предупредување: Корисниците исто така можат да изберат да добиваат звучно предупредување секогаш кога ќе се притисне некое од овие копчиња.

- Лесен за користење: Diamond KeyLock Notifier има едноставен кориснички интерфејс што го прави лесен за користење за секого.

Зошто да користите Diamond KeyLock Notifier?

Ако некогаш сте користеле тастатура без индикаторски светла, знаете колку може да биде фрустрирачко да не знаете дали вашето копче CAPS, NUM или SCROLL е вклучено или исклучено. Со Diamond KeyLock Notifier, повеќе не мора да погодувате дали овие клучеви се активирани или не. Софтверот обезбедува инстант известувања секогаш кога ќе се притисне некое од овие копчиња.

Diamond KeyLock Notifier исто така е корисен ако користите повеќе тастатури со вашиот компјутер. На пример, ако се префрлате помеѓу користење жична тастатура на работа и безжична тастатура дома, овој софтвер ќе се погрижи секогаш да знаете кои копчиња се активираат без оглед на тоа која тастатура ја користите.

Покрај неговата практична употреба, Diamond KeyLock Notifier додава и некои забавни опции за прилагодување за корисници кои сакаат да ги персонализираат своите работни површини. Можете да изберете од различни бои и фонтови за вашите известувања за да одговараат на вашиот личен стил.

Како работи?

Diamond KeyLock Notifier работи во заднина додека го користите компјутерот. Секогаш кога било кое од трите назначени копчиња (CAPS LOCK, NUM LOCK или SCROLL LOCK) ќе се притисне на вашата тастатура(ите), таа испраќа порака за предупредување за да ве извести за кое копче е активирано.

Софтверот не бара дополнителна инсталација на хардвер бидејќи работи со сите видови тастатури - жичени или безжични - без да бара посебни драјвери.

Системски барања:

За непречено извршување на известувачот Diamond Keylock на вашиот систем, мора да се исполнат следниве барања:

Оперативен систем: Windows 7/8/10

RAM: минимум 512 MB

Брзина на процесорот: минимум 1 GHz

Заклучок:

Ако ви здодеа да погодувате дали одредени копчиња на вашата тастатура се активирани или не затоа што нема достапно светло за показно светло, тогаш не гледајте подалеку од известувачот за тастатура со дијамант! Оваа бесплатна алатка за подобрување на работната површина ќе обезбеди инстант известувања секогаш кога ќе се притиснат копчињата CAPS LOCK, NUM LOCK или SCROLL LOCK за никогаш повеќе да нема забуна околу состојбата во која се наоѓаат! Плус со приспособливи шеми на бои и опции за фонтови достапни исто така - оваа програма навистина нуди нешто уникатно надвор од само функционалност!

Целосни спецификации
Издавач DiamondSoft Technologies
Страница на издавачи http://dstechnologies.weebly.com/
Датум на издавање 2014-02-24
Датум на додавање 2014-02-24
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft .NET Framework 4.0
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 195

Comments: