Enide Studio 2014

Enide Studio 2014 0.11-preview

Windows / Nodeclipse Organization / 582 / Целосни спецификации
Опис

Enide Studio 2014 е моќна алатка за развивачи која се базира на Eclipse Luna Standard. Вклучува Nodeclipse и други приклучоци за развој на Node.js, JavaScript, Java и Eclipse со git и GitHub. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на програмерите лесно да креираат висококвалитетни апликации.

Една од клучните карактеристики на Enide Studio 2014 е неговата обемна библиотека со приклучоци. Сите додатоци се достапни преку страницата за ажурирање, што го олеснува додавањето нова функционалност по потреба. Вклучените додатоци се движат од Nodeclipse и алатки за развој на Chrome до уредувач на MarkDown (*.md) и прегледувач со вкус на GitHub Markdown (GFM).

Темата Eclipse 4.x Chrome и црната тема на интерфејсот на изгрејсонце обезбедуваат елегантен интерфејс кој е модерен и интуитивен. JSHint Eclipse Integration осигурува дека вашиот код ги исполнува индустриските стандарди за квалитет, додека RestClient Tool го поедноставува тестирањето на API-ите.

StartExplorer го олеснува навигацијата со датотеки на вашиот систем, додека Git Addon обезбедува беспрекорна интеграција со складиштата на Git. Списокот на приклучоци Nodeclipse нуди сеопфатна листа на достапни приклучоци за развој на Node.js.

Maven (инсталирајте m2e ако ви треба) и Gradle (инсталирајте ја интеграцијата Gradle за Eclispe ако ви треба) се вклучени во Enide Studio 2014, обезбедувајќи моќни алатки за автоматизација на градбата за Java проекти. Уредникот на минималистички Gradle доаѓа со функција за нагласување на клучни зборови приклучоци за андроид што ја олеснува работата на проектите на Android.

Се разбира, стандардните Eclipse JDT (Алатки за развој на Java), JSDT (Алатки за развој на JavaScript), EGit се исто така вклучени во овој софтверски пакет.

Enide Studio 2014 обезбедува се-во-едно решение за програмери кои сакаат да го насочат својот работен тек без да ја жртвуваат функционалноста или флексибилноста. Со својата обемна библиотека со приклучоци, интуитивен интерфејс и моќни алатки за автоматизација на градбата, овој софтвер има се што ви треба за брзо и ефикасно креирање висококвалитетни апликации.

Без разлика дали работите на мал проект или развивате софтверски решенија на ниво на претпријатие, Enide Studio 2014 ги има алатките што ви се потребни за да ја завршите работата веднаш од првиот пат. Па зошто да чекаме? Преземете го Enide Studio 2014 денес!

Целосни спецификации
Издавач Nodeclipse Organization
Страница на издавачи http://www.nodeclipse.org/
Датум на издавање 2014-03-10
Датум на додавање 2014-03-10
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 0.11-preview
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Java JDK 7
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 582

Comments: