Vectorial Map Viewer

Vectorial Map Viewer 1.0

Опис

Vectorial Map Viewer е моќна софтверска алатка која ви овозможува да ги прегледувате офлајн векторските карти на Mapsforge (OpenStreetMap). Овој софтвер е совршен за патници кои сакаат да истражуваат нови места без да се потпираат на интернет конекција. Со Vectorial Map Viewer, можете лесно да пристапите до различни стилови на мапи, основно уредување на песни и онлајн мапи.

Една од клучните карактеристики на Vectorial Map Viewer е неговата способност да ги прегледува офлајн векторските карти на Mapsforge (.map). Ова значи дека можете да преземате и складирате мапи на вашиот уред, што ќе ви овозможи пристап до нив дури и кога немате интернет конекција. Оваа функција е особено корисна за патниците кои истражуваат оддалечени области или патуваат во области со ограничена поврзаност.

Друга одлична карактеристика на Vectorial Map Viewer е неговата способност да го менува изгледот и чувството на картата во лет со користење на сопствени листови со стилови на Mapsforge XML. Ова значи дека можете да го прилагодите изгледот на вашата карта врз основа на вашите лични преференции или специфични потреби. Без разлика дали претпочитате потрадиционален стил на мапи или нешто помодерно и колоритно, Векторскиот прегледувач на карти ве опфати.

Покрај гледањето офлајн векторски карти, Vectorial Map Viewer поддржува и OSMDroid SQLite (.sdlitedb) датотеки со битмапа плочки (на пр. генерирани со MOBAC). Ова им овозможува на корисниците пристап до поширок опсег на податоци за мапирање и обезбедува поголема флексибилност кога станува збор за планирање маршрути или истражување на нови области.

Векторскиот прегледувач на карти, исто така, поддржува онлајн извори на плочки со лизгав формат (како OpenStreetMap.org или OpenCycleMaps), што значи дека корисниците можат лесно да се префрлаат помеѓу офлајн и онлајн податоци за мапирање во зависност од нивните потреби. Без разлика дали истражувате нов град или пешачите во дивина, оваа функција гарантира дека секогаш ќе имате пристап до ажурирани информации за мапирање.

Друга одлична карактеристика на Vectorial Map Viewer е неговата способност да увезува и уредува патеки и точки (GPX, KML, KMZ). Ова им олеснува на корисниците да планираат маршрути пред време или да прават прилагодувања додека се надвор од истражувањето. Дополнително, корисниците можат да цртаат свои патеки и точки директно во софтверскиот интерфејс - совршен за планирање патување!

За оние на кои им требаат дополнителни информации за точките на интерес (POI), Vectorial Map Viewer вклучува и функција за пребарување која бара интернет конекција, но обезбедува вредни информации за блиските атракции како ресторани, музеи итн.

Конечно, откако корисниците ќе го пронајдат својот пат со оваа моќна софтверска алатка, можеби ќе сакаат да ги зачуваат своите омилени локации со зачувување како обележувачи за никогаш да не заборават каде биле! Тие може дури и да испечатат приспособени верзии на овие зачувани локации за да знаат секогаш каде одат понатаму!

Севкупно, ако барате сигурен придружник за патување кој ќе ви помогне да ги води вашите авантури и блиску и далеку, тогаш не гледајте подалеку од Векторски прегледувач на карти! Со својот широк избор на функции, вклучувајќи поддршка за повеќе формати на датотеки како GPX/KML/KMZ, заедно со приспособливи опции за стајлинг, нема подобар начин од оваа софтверска алатка!

Целосни спецификации
Издавач Tequnique
Страница на издавачи http://www.tequnique.com
Датум на издавање 2014-03-19
Датум на додавање 2014-03-19
Категорија Патува
Под категорија Мапи
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 744

Comments: