Free Language Translator

Free Language Translator 3.4

Windows / Decebal Mihailescu / 235014 / Целосни спецификации
Опис

Free Language Translator е моќна десктоп апликација која им овозможува на корисниците брзо и лесно да преведуваат текст од еден на друг јазик. Без разлика дали патувате во странство или едноставно треба да комуницирате со некој што зборува друг јазик, овој софтвер може да ви помогне да го надминете јазот.

Една од клучните карактеристики на Free Language Translator е неговата способност да увезува популарни формати на преводи и документи. Ова значи дека можете лесно да преведувате преводи за филмови или ТВ емисии, како и документи како Word-датотеки, PDF-датотеки и друго. Софтверот поддржува широк спектар на јазици, вклучувајќи англиски, шпански, француски, германски, италијански, кинески (поедноставен), јапонски и многу други.

Корисничкиот интерфејс на Free Language Translator е едноставен и интуитивен. Можете или да го напишете текстот што сакате да го преведете рачно или да го копирате и залепите од друг извор. Откако ќе го внесете текстот во интерфејсот на програмата, едноставно изберете го изворниот јазик и целниот јазик од опаѓачкото мени што е дадено.

Самиот процес на преведување е брз и прецизен благодарение на напредните алгоритми кои се вградени во софтверот. Ќе можете да го гледате преведениот текст во реално време на екранот за да можете да ги направите потребните прилагодувања пред да го зачувате последниот документ.

Друга одлична карактеристика на Free Language Translator е неговата способност да зачувува преводи за идна употреба. Ова значи дека ако често треба да преведувате слични типови на документи или текстови (како што се е-пошта), можете да ги зачувате вашите преводи за брз пристап подоцна.

Генерално, Free Language Translator е одлична алатка за секој кој има потреба од брзи и прецизни преводи на нивниот десктоп компјутер. Со поддршка за повеќе јазици и популарни формати на датотеки, како што се преводи и документи вклучени надвор од кутијата - овој софтвер има сè што им е потребно на патниците кои бараат лесен излез кога комуницираат со локалното население во странски земји!

Преглед

Free Language Translator работи доволно добро како преведувач, но нема многу предности во однос на одличните достапни онлајн преведувачи. Во повеќето случаи, тој всушност само позајмува од Google Translate, во секој случај. И покрај тоа што не може да се пофали со одличен изглед или многу опции за прилагодување, програмата може да се гордее со своите брзи перформанси.

Free Language Translator поддржува малку повеќе од 60 јазици, така што не би требало да имате проблем да го пронајдете јазикот што сакате да го користите. Можете да внесете секаква количина на текст и да добиете превод речиси веднаш. Можете да користите Google Translate или вградениот речник на програмата, но и двата ви даваат приближно исто ниво на точност. Откако ќе го преведете вашиот текст, нема многу што можете да направите со програмата освен да ја проверите точноста на преводот и да додадете корекции на прилагодениот речник, што, мора да признаеме дека е уредна карактеристика. Распоредот на програмата изгледа малку застарен, но ви дава многу простор да го видите вашиот превод и тип. Користејќи го менито Поставки, можете да го промените распоредот на фонтот и тастатурата, да проверите дали има ажурирања и да гледате две достапни видеа со упатства. Покрај копирањето текст во програмата, можете да внесете и неколку популарни формати на документи и титлови како што се DOC, TXT, HTML и SRT за да добиете брз превод.

Со оглед на тоа што Free Language Translator многу позајмува од Google Translate, доаѓа со голема предност: треба постојано да сте поврзани на Интернет за да можете да го користите. Ако ви треба лесна, достапна и брза алатка за превод, оваа бесплатна програма вреди да се сними. Сепак, не очекувајте премногу.

Целосни спецификации
Издавач Decebal Mihailescu
Страница на издавачи http://languagetranslator.codeplex.com/
Датум на издавање 2014-07-09
Датум на додавање 2014-07-09
Категорија Патува
Под категорија Јазик и преведувачи
Верзија 3.4
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања Microsoft .NET Framework 4.0
Цена Free
Преземања неделно 20
Вкупно преземања 235014

Comments: