All-in-one Decoder Directshow Filter SDK

All-in-one Decoder Directshow Filter SDK 2.0

Windows / Viscom Software / 16 / Целосни спецификации
Опис

Сè-во-едно декодер Directshow Filter SDK е моќна софтверска алатка која овозможува вашата апликација да репродуцира широк опсег на формати на видео датотеки без потреба од апликации за репродукција од трети страни. Со поддршка за MP4, MOV, MPEG1, MPEG2, VOB, WMV, FLV, XVID, DIVX AVI, DIVX, AVCHD и WebM видео-датотеки меѓу другите - овој софтвер е суштинска алатка за програмерите кои сакаат да креираат висококвалитетни мултимедијални апликации.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да репродуцира видео датотеки без да се потпира на екстензии на датотеки. Ова значи дека дури и ако датотеката нема екстензија или има погрешна екстензија - сепак може лесно да се репродуцира. Дополнително, СДК на филтер за директно прикажување на декодерот „Сè-во-едно“ поддржува барање и контрола на брзината на репродукција, како и функционалноста за паузирање и продолжување.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да брои аудио траки и да менува аудио записи во MP4 и други поддржани формати. Ова им олеснува на програмерите да креираат сопствени мултимедијални апликации кои им нудат на корисниците поголема контрола врз нивното медиумско искуство.

Покрај можностите за репродукција - СДК на филтер за директно прикажување на декодерот сè-во-едно нуди и функционалност за конверзија. Програмерите можат да ја користат оваа алатка за лесно да конвертираат MP4 и други поддржани формати во различни типови датотеки. Понатаму - можно е да се извлечат сликички од филмови со помош на овој моќен софтвер.

Компатибилноста со кој било програмски јазик што поддржува Directshow (Visual C, C#, VB.NET, VB6 Delphi итн.) ја прави интеграцијата во постоечките проекти едноставна, додека дистрибуцијата без авторски права гарантира дека можете да ја дистрибуирате вашата апликација без да се грижите за такси или ограничувања за лиценцирање.

Вклучени во пакетот се примероци од кодови напишани во C# 2019/2010, како и VC 2010, што им олеснува на програмерите на сите нивоа на искуство брзо да започнат со нивните проекти.

Севкупно - СДК за директно прикажување на декодер за декодер е суштинска алатка за секој развивач кој сака да создаде висококвалитетни мултимедијални апликации со поддршка за широк опсег на формати на видео датотеки. Неговата леснотија на користење во комбинација со моќните карактеристики го прави одличен избор и за почетниците и за искусни програмери!

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-06-16
Датум на додавање 2020-06-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 16

Comments: